Home / Filme / 2 filme pe scurt: Hoata de identitate si Die Hard 5

2 filme pe scurt: Hoata de identitate si Die Hard 5

Din lipsa de timp, dar si de filme care sa merite un articol intreg, astazi avem meniu 2in1, fara suc, dar cu floricele. Ambele in categoria “ok si atat”, pentru ca nu merita prea multa atentie.

hoata de identitateHoata de identitate. In contrast cu marimea grasanei din rolul principal, filmul e cam slabut. Genul ala de comedie de duzina la care razi de 2-3 ori, dar care nu te face sa te ineci cu popcornul.  

Ar trebui sa fie un film interzis baietilor din zona Valcea. Stiti voi, aia care se ocupa cu afacerile cu cardurile clonate, cei la care mai vine din cand in cand FBI-ul in vizita, sa le confiste aparatura si sa-i caute de parole.

Daca ar vedea hackerii romani cum cloneaza madam Melissa McCarthy cardurile, ori s-ar prapadi de ras cand ar vedea asa amatorism, ori ar arunca cu ceva in monitor, pe motiv ca se face meseria de ras.

Al doilea: Die Hard 5, cu Bruce Willis ajuns la batranete, dar la un numar constant de gloante risipite . S-ar fi putut numi si “Mosule, ce tanar esti”, dar producatorii probabil s-au speriat de vocea Andreei Balan si au refuzat colaborarea.

Stii genul ala de film care face parte dintr-o serie care a avut succes la vremea ei (Terminator, Star Wars, Indiana Jones, Saw, American Pie), dar care acum incearca sa stoarca si ultima farama de atentie pe care o poarte atrage?

Fix asa e si Die Hard 5, un fel de “attention whore”.  Cu un Bruce Willis blazat, mai plictisit de viata &  de alergatul dupa teroristi ca niciodata, cu un fiu care incearca sa para cel mai tare spion din curtea scolii, dar e doar un pusti cu impresii in cap si pistoale de jucarie, plus o gagicuta pusa in film ca intr-o vitrina: sa dea bine la public si sa faca cu mana.

Nici macar oamenii rai n-au o personalitate aparte, sunt doar niste  corupti rusi si teroristi second-hard-care-urasc-americanii-de-moarte. Boooring.

Sper ca asta sa fie ultima parte din serie.

Sau daca mai apare inca una, macar sa moara Bruce Willis “cel neatins de gloante”, sa nu mai lungeasca agonia cu inca un episod de impuscaturi si explozii trase la indigo-ul cu care se fac si alte efecte similare de prin alte filme.

Eu m-am cam plictisit, prea multe clisee, momente moarte sau discutii banale.

Am preferat sa plec dupa vreo ora si ceva, sa ma duc sa ma uit la meci, Real Madrid-Manchester United. Acolo a fost mai multa actiune :)

Citeste si asta

8 despre “Cei opt odioşi / The Hateful Eight”

Cu 3 ore si 7 de minute, “Cei opt odioşi / The Hateful Eight”, western-ul scris si …

Comentezi ?