Home / Fun / Taximetristul de revelion

Taximetristul de revelion

taxiul de revelionDin seria “intamplari adevarate care merita povestite pe blog”, astazi avem pe meniu una bucata taximetrist care vrea sa faca si el bani mai multi de Revelion.

Eram undeva pe langa Casin, gresisem strada si casa la care trebuia sa ajung pentru petrecerea de Revelion. Dupa o mica discutie cu gazda, ne dam seama amandoi ca eu am gresit strada, dar macar am retinut corect numarul. Radem amandoi, retin noua adresa si ma indrept spre noile coordonate.

Daca tot am facut pe eroul si am mers pe jos de la Aviatorilor pana la Casin, ma gandesc ca macar pe drumul inapoi as putea ma duc cu taxiul, la caldurica. Fac semn la un taxi de pe strada. Nu opreste. Fac semn la al doilea. Victorie!

Urc in taxi, ii spun adresa. Taximetristul imi spune ca el nu prea stie pe unde e strada. Nu-i nimic, zic eu, nici eu nu stiu prea bine. Dar ma descurc si singur daca ma lasa la statuia cu monumentul Aviatorilor (aflata intre Aviatorilor si Victoriei).

Ajungem la intersectie, ma uit pe aparat. Cursa de 3.5 RON. Scot portofelul, ma uit in el. Numai hartii de un milion si una de 5 RON. Nici macar una de 10 lei. Scot hartia de 5 lei si i-o intind taximetristului, usurat fiind ca nici nu trebuie sa caut in noaptea de Revelion locuri unde pot sa schimb banii, nici nu o sa platesc mult prea mult o cursa de taxi. Taximetristul ia banii, se uita la ei (ma rog, la ea, ca era doar o bancnota), si-mi spune (pe un ton destul de resemnat):

“Hai ba frate, ca e Revelionul…”

Ma uit la el, ma simt putin stranjenit de situatie , ma uit la aparat, ma uit la taximetrist si-i zic:

“Ehh, asta e. E criza. La multi ani! ”

Si ies din masina. Pana la urma, i-am dat bacsis vreo 30% iar in noaptea de Revelion nu e vreo lege nescrisa care sa spuna ca ospatarii, lautarii si taximetristii trebuie ingropati in spaga si bani pentru dedicatii.

Taximetristul porneste masina, mai merge 10-20 de metri pana la un mini-rond, intoarce masina, vine spre mine pe sensul celalalt de circulatie, scoate o mana pe geam, scoate usor si capul, se uita spre mine si striga:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Zgarcituleeeeeee!!!”

 

Pentru cine doreste, am pus si varianta video. Pacat ca sunt inca ametit, racit si ragusit . Deh, revelion…

Citeste si asta

Cea mai mare dovada de iubire pentru Fuego

Nu e sa-i sa-i cumperi toate albumele sau sa te duci la toate concertele Nu …

6 comentarii

  1. Sa ne explici si nou care e logica scrollului? Nu e prima oara, cresti suspansul? Pai inseamna ca orice carte de suspans ar trebui sa aiba cate 3-4 pagini goale la fiecare paragraf.

  2. Ai avut putine emotii cand ai facut video-ul, a?:))

  3. hahaha:)) am patit si eu ceva asemanator de revelion.
    cursa era 14,7 lei, eu i-am lasat 17 lei ca fix atat mai aveam. mi i-a aruncat nervos inapoi(efectiv i-a aruncat), pe motiv ca ce face el cu banii aia in noaptea de revelion ( de parca pe la 6 dimineata incepe un revelion secret al taximetristilor)

  4. Ai fericit o serie întreagă de clienți. Bine i-ai făcut. Mwhahaha :))

Comentezi ?