Home / Filme / 2 filme cu francezi: Toxic & Taxi 5

2 filme cu francezi: Toxic & Taxi 5

O fi soarta, or fi doar niste coincidente, cert e ca de cand m-am intors dintr-o scurta calatorie business-ish in Paris, am vazut doar filme cu actori francezi, ambele la Grand Cinema.

Primul, Toxic, un film care abordeaza o situatie cu care nu e exclus sa ne trezim foarte devreme: un dezastru natural care loveste capitala statului, cu mii de victime afectate de un gaz toxic, venit de undeva din subteran, care acopera intregul oras cu un strat vaporos de cativa metri. Printre cei care incearca sa supravietuiasca, un cuplu cu un copil izolat intr-un fel de cabina etansata, dar conectata la baterii electrice, pentru ca sistemul public de electricitate a fost si el afectat de cutremur.

Un fel de avertisment pentru ce s-ar putea intampla in Bucuresti, in cazul in care autoritatile ar fi, iar, surprinze de natura, incapabile sa intervina la timp. Daca actiunea se intampla in Bucuresti, filmul se termina in 15 minute, murea toata lumea.

Puncte bonus pentru sensibilitatea actiunilor, pacat ca s-a terminat prea brusc pentru un subiect atat de actual.

ChicoTaxi 5. Asa ar trebui sa se cheme ultimul film din seria franceza Taxi, pentru ca e un sir de poante si glumite de la un capat la altul. Daca se facea un drinking game pentru fiecare data cand sala radea la cate o poanta sau aluzie comica, intervenea coma alcoolica.

Acelasi taxi tunat pentru vitezomani, alte personaje care il ajuta pe comisarul sef (ajuns primar in Lyon) sa nu mai para cel mai prost purtator de chipiu din sud-estul Frantei.

De tot rasul, intr-o seara, lejer, de vara.

Citeste si asta

„Christopher Robin şi Winnie de Pluş” e de fapt un film pentru adultii care sufera de burnout

L-am vazut saptamana trecuta, mai degraba din nostalgie, curios sa vad daca continuarea animatiei din …

Comentezi ?