Home / Evenimente / 60 camioane de Coldplay

60 camioane de Coldplay

Inainte de lansarea oficiala de pe 19 noiembrie a “ColdPlay Live 2012”  (primul film-concert al formatiei Coldplay, care contine secvente din turneul mondial “Mylo Xyoto” ), s-a organizat un fel de pre-vizionare in cateva zeci de cinematografe din toata lumea (inclusiv Romania, prin reteaua Cinema City), doar pe data de 13 noiembrie.

Biletul a costat vreo 30 RON. Cei mai bine cheltuiti bani din ultima perioada (ok, in afara de 2 domenii .ro :D).

O ora jumatate de secvente din concertele sustinute la Paris (Strade de France), Montreal, Madrid sau de la Pyramid Stage din Glastonbury.

Un fel de documentar care te face sa te gandesti si sa ramai uimit de cat de multa munca sta in spatele unui concert la care participa cateva zeci de mii de oameni, pe stadioane de marimea celui din Paris, cat de atenti la detalii sunt cei din organizare, cat de multe jocuri de lumini si bratari colorate clipesc la fiecare melodie Coldplay, cat de bine interactioneaza cei din trupa cu publicul si cum reusesc sa faca mini momente speciale dintr-o simpla trecere prin multime.

Si inca ceva care mi-a atras atentia: sinceritatea din vorbele celor din trupa si faptul ca au recunoscut ca au si ei (ca orice trupa de rock) probleme, certuri si neintelegeri legate de tot felul de chestiuni interne, dar ca pastreaza totul in cadrul echipei, incearca sa le rezolve si sa treaca peste partile mai putin placute ale meseriei de artist, impreuna. Ca sunt constienti ca se poate intampla oricand sa mearga ceva prost, dar  mai important e sa rezolvi problema rapid, in liniste.

A fost … “unbelievable good”‘. Iar eu sunt greu de impresionat. Am aplaudat la sfarsit.

Filmul nu e 3D :P

In caz ca va intrebati ce-i cu camioanele din titlu … aflati ca echipamentele pentru scena si restul recuzitei pentru concert incap in vreo 60 de TIR-uri.

Putem sa bagam in 10 tiruri vreo 2 Brenci, 2 Banici, un Iris, 2 Alifantisi, iar de restul mai inghesuim niste ansambluri populare. Si tot mai raman 50 de tiruri.

Stiti de ce nu o sa vina Coldplay in Romania prea curand ?

Pentru ca cele 60 de TIR-uri cu echipament pentru scena ar bloca toate (auto)strazile.

60 de TIR-uri.

Atat.

Citeste si asta

Glume cu Linkin Park

Dupa regula cu fumatul interzis la concertele lor, Linkin Park vor introduce si urmatoarele patru …

Comentezi ?