Home / Chestii misto gasite pe net / Cum să câstigi la “Piatră, hârtie, foarfecă”

Cum să câstigi la “Piatră, hârtie, foarfecă”

Desi pare mai mult un joc de noroc si potriveala de moment, se pare ca “piatră, hârtie, foarfecă” poate avea cateva strategii cu care poti castiga mai des.

Habar n-aveam ca exista campionat mondial de “piatră, hârtie, foarfecă” sau o carte care sa studieze fenomenul, cu un titlu -“The Rock-Paper-Scissors Game and the evolution of alternative male strategies” – care pare usor misogin.  Ce … femeile n-au tot doua mâini ?

Pentru necunoscatori (daca exista asa ceva, au avut o copilarie nefericita sau prea mult acces la calculator), mi-am permis sa pun si regulile jocului.

Cei care participă (de obicei 2, dar se poate și cu mai mulți), spun „Piatră!” „Hârtie!” „Foarfecă!” de două ori, dar a doua dată, când spun „foarfecă” (sau în loc de a spune cuvântul „foarfecă”), fiecare jucător face unul din următoarele gesturi cu mâna: un pumn, o palmă deschisă sau extinzând degetul arătător și cel lung ca o foarfecă. Dacă ambii jucători au același gest, se repetă până gesturile diferă. Piatra fiind în stare să strice foarfeca, va câștiga dacă aceste două gesturi au fost făcute. Dacă s-a făcut foarfecă și hârtie, câștigă foarfeca (căci poate tăia hârtia), iar dacă se face piatră și hârtie, câștigă hârtia, căci poate împacheta piatra.

Sau pe scurt: Foarfeca taie hartia. Hartia acopera piatra. Piatra sparge foarfeca.


sursa

Citeste si asta

Noutati in Football Manager 2015

In calitate de jucator de FM14 care a ajuns sa joace pana undeva prin 2090, …

Comentezi ?