Home / Personal / Cum mi-am construit un castel

Cum mi-am construit un castel

Mica mea obsesie pentru castele si cam orice este legat de epoca medievala a lovit din nou: aseara mi-am lasat lenea deoparte si mi-am construit propriul meu castel. De hartie.

Aveam deja comandate cateva modele de pe Amazon, inca dinainte sa plec in excursia spre castelele din Germania, dar abia ieri mi-am luat foarfeca in dinti si am desfacut unul dintre cele trei pachete. 

L-am ales pe cel mai usor de facut, sa nu ma descurajez din prima. Mai aveam si alte doua machete, mult mai grele, cu pagini si piese mai complicate.

Abia dupa ce am terminat de asamblat toate piesele mi-am dat seama ca pe cutie scria ca e pentru copii mai mari de 8 ani. Bine ca m-am incadrat :p

Dar asta nu conteaza, important e ca l-am terminat in aproape 2 ore (nu cred ca as fi avut rabdarea asta daca eram “in target”) si ca arata al naibii de bine.

M-am inarmat cu o foarfeca, 3 tuburi de lipici, un coleg de apartament, o rola de scoci si am trecut la treaba. Credeam ca o sa fie destul de usor de facut, dar s-a dovedit ca trebuie sa fiu foarte atent la detalii si tot felul de componente mici, pentru care ar fi trebuit sa am  o rabdare mai ceva ca babele care asteapta la coada la moaste.

Inceputul a fost mai greu, cand am rasfoit foile de decupat. Piesele mici cu contururi si unghiuri ascutite sunt moartea pasiunii. Mai ales cand trebuie sa tai pe langa linia care delimiteaza piesele, cand nu stii daca e mai bine sa tai fix pe linie sau e mai bine sa lasi niste spatiu alb, pe langa linie.

Dupa decupare a venit momentul in care a trebuit sa lipim toate piese. Si sa ne dam seama care, cum, unde intra si de ce. Cred ca provocarea cea mai mare pentru proiect de genul asta este sa lipesti (si sa indoi in locurile potrivite) mai multe piese decat degete.  E mult mai usor sa-ti lipesti degetele din neatentie decat sa lipesti piesele din hartie intre ele, la locul potrivit.

Dupa 2 ore de migalit, 2 foarfeci, 2 tuburi de lipici, jumatate de rola de scoci, un coleg de apartament, vreo 12 scobitori, 3 degete lipite, castelul a fost gata in totalitate!

Povestea in imagini e mai jos. Nu e cel mai reusit castel din hartie, dar e primul dintr-o serie mai lunga. E mult mai distractiv si mai interesant sa construiesti ceva din bucati de hartie sau carton decat sa rezolvi un puzzle de cateva zeci sau sute de poze :)

[nggallery id=34]

 

Un fel de PS: mi-am adus aminte ca-mi placea foarte mult boardgame-ul “Dacii si Romanii“, care nu se mai fabrica de prin anii ’90. Si tocmai am gasit lista cu piesele si harta. Cred ca o sa-l refac :)

 

Citeste si asta

Razvan si castelul de lut de la Porumbacu

L-am vazut, mi-a placut, poate il si vizitez, la vara, cand va fi gata de …

Comentezi ?