Home / Filme / 2 filme pe scurt: “Terapie de cuplu” si “Campania”

2 filme pe scurt: “Terapie de cuplu” si “Campania”

Filmele astea doua au fost invers dupa cum m-as fi asteptat.

Aveam impresia ca “Terapie de cuplu” o sa fie o chestie plictisitoare cu doi bosorogi care se plang unui altuia ca “nu mai esti ca la inceput” si un film plin de glume exagerate si trase de par.

In realitate a fost o comedie usoara, la care s-a ras mult in sala. Culmea, fetele au fost cele care au ras mai mult decat baietii din sala de cinema, care s-au abtinut doar sa aplaude sau sa zambeasca in liniste. 

Discutiile despre sex si fanteziile neindeplinite ale celor doi actori principali (morocanosul Tommy Lee Jones si timida Meryl Streep) au fost indeajuns de amuzante incat sa-i trec in lista de “filme de vazut”.  Mai ales in cuplu.

Nu credeam ca cineva poate realiza situatiii amuzante intre doua persoane de vreo 60 de ani, care dupa 30 de ani de casnicie si vreo 4-5 ani de abstinenta … se trezesc in situatia de a-si analiza sentimentele si modul in care privesc relatia lor. Si care incearca sa faca nebunii in cinema :P

Pentru cei care au deja o relatie de durata sau pentru cine cauta si partea motivationala/invataminte din filme, s-ar putea ca filmul sa-i puna usor pe ganduri, pe subiectul “cate lucruri noi poti sa descoperi la persoana de langa tine, daca renunta la inhibitii, treci de conventii & teama de penibil si mai ales daca spui direct, sincer si fara menanjamente ce ai ceea ce vrei sa spui, dar nu stii daca e ok sau nu”.

In schimb, “Campania” a fost o mica dezamagire. Ma asteptam sa vad mai multa politica si mai multe situatii comice, in schimb am vazut o balacareala penibila intre doi indivizi care vor neaparat sa castige alegerile din colegiul natal. Multe injuraturi, multe situatii exagerate de manipulare, multe teorii conspirationale si eterne poveste cu “in spatele unui politician puternic sta un magnat cu multi bani” si o gramada de glume sterse sau exagerate pana la anumite limite.

Filmul pare mai amuzant abia dupa vreo ora, dar nu pentru ca ar deveni mai bun, ci pentru ca poti sa adaugi la aproape orice replica aceste doua cuvinte: “in congelator“.

Cine se va duce la film si va ajunge la scena cu nevasta si congelatorul (sau era frigider?), va intelege de ce spun asta :p

Citeste si asta

VICE Movie. Despre obsesia puterii si cum sa schimbi istoria, din umbra

VICE e genul ala de film de la care pleci cu mai multe intrebari si …

3 comentarii

  1. Pe celalalt nu l-am vazut, dar mie mi-a placut sincer Campania. Asta e campania si-n realitate, nimic funny, nimic politic. De ce filmele ar fi altfel?

Comentezi ?