Home / Online / Impresii despre Kaspersky 2013

Impresii despre Kaspersky 2013

Imi place ca e la fel de tacut ca si KIS 2012. Nici nu stii ca ruleaza in background si ca-si face treaba pe silent. Am facut toate configurarile (toate la maxim, moarte virusilor, ucide-i fara mila) necesare inca de cand l-am instalat si de atunci zici ca-i mutulica.

Imi place ca-si face singur toate update-urile si ca nu-mi afiseaza la final un banner mare cu “SOCANT! Vezi aici cum mi-am actualizat baza de date!”.

CD-ul de instalare are rol de disc de salvare (Rescue Disk) si poate sa scaneze PC-ul sau laptopul de virusi chiar inainte sa se incarce sistemul de operare. In aceeasi interfata care imi aduce aminte de vremea cand ma jucam de-a depanatorul cu comenzi de MS-DOS. Exista si o optiune de a salva pe un stick USB lista completa a componentelor hardware.

Optional, in sectiunea de instrumente exista optiunea de a-ti crea propriul “rescue disk” pe un CD sau stick USB. Plus optiunile de depanare Windows, curatare de cookies, cache sau history. Un minus la zona de configurare browser, exista setari doar pentru Internet Explorer, nu si pentru Chrome, Opera sau Firefox.

Zonele de monitorizare a traficului in retea si a activitatii aplicatiilor sunt destul de simpliste, ofera date standard, tip cine/ce/cat consuma, cu cateva optiuni in plus fata de “task managerul” din Windows.

Controlul parental e locul de joaca perfect al unui parinte care vrea sa stie si sa controleze tot ce face copilul lui pe internet. Are atat de multe optiuni si variante de restrictionari (site-uri, aplicatii, descarcari fisiere, mesagerie instant, retele sociale) incat ma bucur foarte mult ca sunt major si ca ai mei sunt total atehnici la calculatoare.

In modul Safe Money pentru securitatea tranzactiilor online (da, cumpar multe chestii online) stie sa compare URL-ul site-ului cu baza de date proprie care contine site-uri sigure si ca stie sa verifice certificatul folosit de site-ul de pe care vreau sa cumpar chestii. Oricum, eu evit sa cumpar de pe orice site care nu are integrata plata prin PayU, MobilPay sau PayPal, dar inca o metoda de siguranta nu strica atunci cand e vorba de bani.

Cam asa arata si zona de protectie financiara. 

Are  optiune de “tastatura sigura“, care se deschide automat atunci cand intri pe site-ul unei banci, pentru a-ti proteja datele de autentificare impotriva keyloggerelor.

Imi place ca abordarea si mesajul comunicat anul acesta este: “dacă pierd datele din calculator, pierd o parte din mine” si imi plac povestile lui Vlad Petreanu.

Ce as vrea sa stie Kaspersky 2014 ?

  • Sa te protejeze si impotriva pozelor cu pisici, bebelusi, numelor de indian si a fraierilor care folosesc aplicatii tip “vezi cine ti-a vizitat profilul de facebook”
  • Sa aiba un filtru anti-prosti-care-se-inscriu-in-concursuri-cu-like-uri
  • Sa stie cum il cheama pe ala care mi-a spart blogul acum 2 luni
  • Sa stie macar 2 retete “safe” pe care le poate gati orice barbat fara sa dea foc la bucatarie
  • Sa te opreasca din a posta poze sau statusuri cand esti beat
  • Sa te faca sa arati bine in pozele de la petreceri

Pentru cei interesati, licenta de Kaspersky Internet Security pentru 1 an costa 149 lei iar cea de Kaspersky Antivirus costa 99 lei. Eu il folosesc de aproape 2 ani  si n-am avut probleme.

Bonus: un moment artistic de cecherap cu Corina , Vlad Dulea si Anne-Marie.

Citeste si asta

Orange 4G la metrou

Cand nu ma inghesui in RATB cu babele prea matinale, ma inghesui si in metrou, …

4 comentarii

  1. “Sa te protejeze si impotriva pozelor cu pisici, bebelusi, numelor de indian si a fraierilor care folosesc aplicatii tip “vezi cine ti-a vizitat profilul de facebook””

    Bitdefender Safego face deja asta.

    “Sa stie cum il cheama pe ala care mi-a spart blogul acum 2 luni”

    Bitdefender in colaborare cu WebsiteDefender face si asta.

    /#shamelesspromotion over :)

  2. @alin astept si rezolvarea ultimelor 2 puncte :P

  3. yep si BitDefender este foarte bun dar prefer Kaspersky

Comentezi ?