Home / Diverse / Cum poti sa plantezi copaci cu telefonul ?

Cum poti sa plantezi copaci cu telefonul ?

Dupa o pauza de cateva zile in care n-am scris nimic pe blog, mi-am zis ca e momentul sa revin in forta si sa fac ceva util pentru planeta si sa ajut omenirea printr-un articol tip “sfaturi eco”.

Dupa un mini-research pe interneti, super-echipa de research online a blogului (formata din Auras, Mihai si Geambasu) a ajuns la cateva variante prin care poti sa plantezi copaci doar cu telefonul. 

Varianta 1. Te duci la RomSilva, cumperi un puiet, te intorci acasa, il duci in gradina, scoti telefonul din dotare, incepi sa sapi o groapa cu telefonul (atentie! studiile au aratat ca daca sapi cu partea cu incarcatorul micro/mini USB, groapa se face mai greu), pui puietul in groapa, astupi groapa, uzi groapa. Dupa care astepti intre 5 si 30 de ani sa creasca copacul. Daca l-ai plantat cum trebuie si nu s-a ofilit intre timp.

Varianta 2. Plantezi un copac in FarmVille. Pamantul iti va fi recunoscator iar toti prietenii tai te vor felicita pentru implicare si munca depusa. Oh, wait…

Varianta 3. Cu ajutorul Tree Planet, o aplicatie de Android, care promite ca … pentru fiecare copac “plantat” in aplicatie, ei vor planta un copac adevarat in desert. Nu se stie despre ce desert e vorba sau daca acel desert chiar exista, dar chinezii astia sunt in stare sa copieze orice…

Am pus si video-ul in chineza, pentru cititorii mei fideli din Beijing!

Varianta 4. Iei un telefon vechi (sau mai multe) si te duci cu el la oricare din magazinele Cosmote sau Germanos, unde exista deja locuri special amenajate, in care se strang telefoanele vechi, foarte uzate sau nefolosite. In schimbul telefoanelor, cei de la Cosmote+Germanos  promit ca vor planta in toamna aceasta cate un copac.

Poti chiar sa-ti faci o poza tip “Iola reciclat de telefoane” sau “Iola Cosmote/Germanos, plantand copaci”, poza pe care o poti uploada in concursul-aplicatie de facebook de pe pagina Cosmote Romania.

Pe langa siguranta ca ai ajutat la plantarea unui copac, poti sa castigi si unul dintre premiile puse in joc:   Samsung I9300 Galaxy S3 White, Nokia Lumia 710 White sau Motorola XT615 MotoLuxe White.

Deadline-ul pentru depunerea telefoanelor vechi la sediile Cosmote si Germanos este 30 septembrie, asa ca ar fi bine sa va grabiti.

 

Citeste si asta

Chestii care “prind” la adolescenti

Ma gandeam zilele astea la cat de usor impresionabili sunt adolescentii din zilele astea, la …

Comentezi ?