Home / Diverse / Chestii care “prind” la adolescenti

Chestii care “prind” la adolescenti

Ma gandeam zilele astea la cat de usor impresionabili sunt adolescentii din zilele astea, la cum cred ei aproape tot ce zboara pe internet sau pe la TV, chiar daca e vorba de vreun scandal (fabricat de catre producatorii avizi de audiente) de pe la televiziuni, video-uri virale de pe net (create in studiouri de productie video) sau a diverse evenimente care par cool, dar sunt doar niste adunari tematice.

Si am facut o lista scurta, cu ce am observat, in ultimele 2-3 luni: Aplicatii sau activari pe Facebook. Initial am vrut sa scriu “retele sociale”, dar m-am uitat putin pe demograficele de Facebook, sunt aproape doua milioane de conturi 13-18 ani in Romania, mult mai mult decat orice alta retea sociala cu prezenta aici (instagram, ask.fm, foursquare, tpu, yahoo, twiter). Pustii din ziua de azi au facut rapid trecerea de la Y! Messenger la Facebook, care le ofera mult mai multe optiuni decat un singur chat cu prietenii, pe care ii informeaza la fiecare pas despre ce fac, aproape in fiecare moment, sau cu care discuta despre aproape orice. Am cativa pusti sub 18 ani in lista de Facebook (rude sau prieteni prin asociere, no pedobear here), sunt non-stop online, de pe laptop, tableta sau telefon mobil (smarfeon).

Surprinzator, #adevarulracoritor e ca nu toti  freaca menta prin pozele colegelor de clasa, ci folosesc Facebook pe post de news reader, zona de organizare iesiri cu prietenii sau marketplace, pentru ce vor sa cumpere sau sa vanda.

Virale sau video-uri pe care cred ca le-ar putea face si ei. De genul acestei compilatii de la Sprite, care indeamna sa nu crezi chiar tot ce apare pe internet. De cele mai multe ori, in spatele “magiei” sunt niste baieti cu Photoshop sau Premiere, care stiu sa combine tot felul de efecte si secvente video (taiate la momentul potrivit), in asa fel incat sa para reale. Pe langa asta, mai e si invazia de videobloguri tip “personaj care sta pe scaun, vorbeste catre camera web si spera ca cineva sa se uite la ce spune”. Sau tutoriale de machiaj.

Multi cred ca sunt interesanti, putini sunt amuzanti, dar macar incearca. Si isi exerseaza dictia…

Filme cu super-eroi. Cum apare cate unu’ nou, cum cresc vanzarile la ciocane tip Thor, hanorace cu SpiderMan, tricouri cu “Bazinga” (aici ma simt vinovat, am si eu unul :p) expresii din filme, invazii de meme-uri sau cosplay-uri. Inca n-am auzit de pusti care sa se catere pe pereti sau de lupte cu ciocanul, dar nu e timpul pierdut :P

Ce e pare cool, vintage sau hip. Aici intra concertele cu trupe underground obscure, hainele vintage sau handmade (care arata mai bine in poze), trick-urile cu bicicleta sau skate-ul (care nu sunt chiar atat de usor de facut precum in video-urile cu trick-uri reusite), tricourile cu citate scrise cu font mare (care sper sa dispara in curand) sau conversii colorati (aia alb-negri sunt “so last year”).

Daca mai aveti sugestii de chestii “care prind la adolescenti”, le astept in comentarii. Incercati sa va rezumati la “chestii” pozitive, pe cele negative le vedem oricum, la stirile de la ora 5.

Citeste si asta

Cum m-am pierdut prin Bucuresti

Amintiri din copilarie. Se intampla acum multi ani, pe vremea cand nu existau nici Facebook, …

Comentezi ?