Home / Intrebari / Ce ai face daca ai afla ca mai ai cateva luni de trait ?

Ce ai face daca ai afla ca mai ai cateva luni de trait ?

De ceva timp ma uit la Breaking Bad, am ajuns undeva pe la sezonul 3. Serialul nu e cine stie ce,  pe alocuri e chiar plictisitor, dar a reusit sa ma puna pe ganduri, din cauza situatiei in care este pus personajul principal: un tip de 50 de ani, profesor genial de chimie, care afla ca are cancer la plamani, intr-o perioada in care situatia financiara a familiei sale nu este tocmai roz. Ba mai mult, va afla ca in curand va deveni tatic, pentru a doua oara. 

Ziceam ca m-a pus pe ganduri si mi-a ridicat cateva intrebari, la care eu inca mai caut raspunsuri.

Exercitiu de imaginatie: sa zicem ca afli ca ai avea o boala (incurabila sau foarte greu tratabila) destul de complicata si ca doctorii iti spun ca mai ai cateva luni de trait. Ce-ai face  in cazul asta ?

  • Ai ascunde vestea de familie si ai incerca sa te porti normal, pentru a-i scuti de griji  ?
  • Daca ai sti sigur ca sunt sanse mici de vindecare, ai alege varianta internarii intr-un spital+indopare cu pastile&injectii sau ai alege sa-ti petreci ultimele zile in mijlocul familiei+prieteni ?
  • Ai incerca sa faci cat mai multe chestii nebunesti, de pe un “bucket list” facut in graba, sau ti-ai continua viata in acelasi ritm, fara palpitatii, adrenalina sau situatii pline de imprevizibil ?
  • Sa zicem ca ai avea niste bani pusi deoparte. I-ai sparge pe toti in cateva zile sau i-ai pastra in continuare, pentru familie ?
  • Ai avea mai multe regrete decat dorinte implinite ?
  • Ai accepta sa faci ceva foarte ilegal contra unei sume mari de bani, in conditiile in care stii ca nu vei putea fi trimis la inchisoare pentru faptele tale ?
  • Te-ai resemna foarte rapid cu ideea ca timpul tau a expirat sau vei incerca din raspunteri sa-ti prelungesti prezenta ?

Dupa ce ai raspuns macar la o intrebare, inlocuieste acele “cateva luni” cu “cativa ani” si vezi daca raspunsurile sunt la fel …

Te cam pune pe ganduri, nu ? :)

 

Citeste si asta

Mandru ca e roman, Ponta fura si citatele unui popa grec

Ce legatura este intre PSD, Victor Ponta si citatul din fituica impartita credinciosilor de la …

1 comentariu

  1. as trai din plin! vorba ceea, carpe diem!
    de-aia nici nu imi fac analize prea des, sa nu descopar cine stie ce :))

Comentezi ?