Home / Evenimente / Cum ar planta un blogger cartofii

Cum ar planta un blogger cartofii

Isi alege o locatie. Sa zicem …Targu Secuiesc, intr-o zona in care cartofii sunt cel putin la fel de raspanditi ca pestii in Delta. Practic, orasul ala s-ar putea numi foarte bine si Targu Cartofesc, la cati saci de cartofi poti sa intalnesti la fiecare 100 de metri de sosea.

Isi pune ochelarii de soare, chiar daca nu e prea soare. A vazut ca in Bucuresti ca se poarta ochelari de soare chiar si cand citesti o carte. Uneori, chiar si in metrou.

Exemplificare de poza pentru plantarile urbane.

Isi alege o parcela. Preferabil una la strada, sa vina mult trafic. Ca pe blog. 5 randuri de pamant numai bune de arat, plantat, greblat, aplaudat, pozat, colectat si aparat de hateri (gandacii de colorado, in cazul asta).

Inainte de toate, bloggerul trebuie sa faca o poza cu parceaua.ro! Cam asa :))

Cartofii se pun in pamant cam la 28 cm distanta unul de celalalt. Cam cat o poseta tastatura, pentru cine nu stie gluma cu “fetele, parcarea si 20 de centimetri”.

Se pune cartoful, se face poza. Se pune alt cartof, se face alta poza. Daca e vorba de Piticu, minim 20 de poze cu acelasi cartof.  Daca e vorba de Cristi Sutu, o singura poza frumoasa, dar care va ajunge pe locul doi :))

Se da checkin. Titlul de “Mayor pe parcela 4” e la trei pasi si doua randuri. N-are wireless, ca ar face si live-stream.

Dupa ce se termina de plantat, se mai fac cateva poze, glume cu tuber-cool-i si se face un cerc. Fiecare la cine doreste: zeul ploii, zeul wireless-ului, zeul like-ului, zeul Google, zeul tuberCool…Norocul nostru si al cartofilor nostri este ca la ferma domnului Peter  se lucreaza cu masini si echipamente de ultima generatie, cu tractoare cu LDC si touchscreen si cu oameni cu adevarat pasionati de agricultura. Altfel n-ar mai reusi sa produca (daca ar lucra cu bloggeri ca noi) 3000 de tone de cartofi pe an, recoltate din aproximativ 70 de hectare.

Din cele 3000 de tone, cateva kilograme vor avea o soarta ceva mai speciala. Vor deveni chipsuri “blogger limited edition”. Adica vom avea fiecare cate o editie de chipsuri cu numele sau blogul nostru. Noi si cei de la Lala Band, care apar in spotul pentru TV.

In toamna, cand vom reveni in Targul Secuiesc pentru recoltare, o sa mergem iar in inspectie pe camp.

Singura mea intrebare legata de editia de chipsuri Lays “AurasMihai.ro” e … daca se pot pune niste zambilici pe ei :)