Home / Diverse / Concurs: 2 bilete la premiera War Horse

Concurs: 2 bilete la premiera War Horse

Daca vreti sa vedeti un film bun in perioada asta, recomandarea mea e sa va duceti sa vedeti War Horse. Mie mi-a placut mult si prevad ca o sa ridice cateva premii la Oscarurile de anul acesta.

Cei de la Forum Film si Rogalski PR s-au gandit ca faca o surpriza placuta celor care-mi citesc blogul si au propus sa facem impreuna un concurs-fulger.

Asa ca: doua bilete duble va asteapta la premiera de vinerea asta la Sun Plaza daca-mi spuneti  …

De ce caii cu stea in frunte sunt mai norocosi decat ceilalti care nu au nici un semn distinctiv ? 

Inscrierile se fac pana maine la ora 10, cand aleg cei doi castigatori/castigatoare. Demonstratiile matematice si argumentele haioase primesc puncte in plus la jurizare.

Bonus: trailerul filmului in romana

Update: Castigatorii sunt Dumitrita si Valentin. Vizionare placuta!

Citeste si asta

Concurs: o invitație la GPeC Summit 15-16 Noiembrie

Ce: o invitatie pentru cele 2 zile ale GPeC Summit-ului din 15-16 Noiembrie 2016, care cuprinde …

12 comentarii

 1. Cred ca singura explicatie, desi nu tocmai matematica, ar fi ca le plac mai mult oamenilor. Poate fi superstitie sau doar estetica. Indiferent de motive, cu totii alegem animalele dupa semne distinctive (atunci cand nu le alegem pur si simplu pt ca suntem singura lor sansa). Iar daca prin noroc se intelege sansa de a avea un stapan (si de multe ori pt un animal exact asta inseamna) primul pas este facut.
  Sunt sigura ca se vor gasi oameni cu mai multa imaginatie :) care sa ofere explicatii mai amuzante sau mai profunde. Eu am cautat una logica.

 2. Roxana, e buna si logica la blogul omului :)

 3. Pff, e greu. Pai daca ai o duzina de cai care arata la fel (fara stelute sau gropite in obraji) care sunt poate de 10 de ori mai norocosi ca ala cu stea in frunte cum oare sa tii minte care era ala norocos?! Asa cel cu stea in frunte daca a fost mititelu norocos o singura data sigur il tii minte: ala-i, ala cu stea in frunte l-am vazut eu! Ca pe restu cum sa ii descrii: ala, hmm, ala cu 4 picioare e cel norocos!

 4. Pentru că au fost inorogi, dar au dat de s-au julit cu fruntea de pragul de sus!

 5. Caii cu stea in frunte sunt mai norocosi decat ceilalti care nu au niciun semn distinctiv pentru ca ei sunt cei care poarta un simbol norococ/ caracteristic Binelui. Apoi, ei (datorita acestor simbolur) le amintesc oamenilor ca pot avea noroc alaturi de acesti cai, si cei din urma devin norocosi si datorita oamenilor care ii cred asemenea. Astfel, se creeaza un context favorabil, un fel de soarta croita de mana omului. Il vad ca un proces ce se potenteaza reciproc: oameni si animale.

 6. Doar 12 cuvinte am de spus: “Fortune favors the ones with stars in the forehead” – Lucius Cornelius Sulla

 7. sunt mai norocosi decat ceilalti care nu au niciun semn distinctiv pentru ca e/sunt curajos/i (implicit loial/i si plin/i de bunatate).
  si un citat s-ar potrivi aici”, desi nu stiu cui ii apartine, dar e potrivit pentru acest context: “Moral excellence comes about as a result of habit. We become just by doing just acts, temperate by doing temperate acts, brave by doing brave acts”.

  post scriptum: de fapt, raspunsul la intrebarea ta se deluseste pe parcursul trailerul, iar cheia la sfarsitul trailerului “Be brave !””

 8. Steaua in frunte este un semn de putere, maretie si curaj. Caii poarta noroc in general, cei insemnati sunt doar o categorie mai curajoasa :).

  Cred ca se potriveste aici ce spunea candva Paulo Coelho – “Be brave. Take risks. Nothing can substitute experience.”

 9. Castigatorul se anunta in secret?

 10. @florian s-au anuntat public, in comentarii. Doar ca nu inteleg de ce nu s-a publicat

 11. Ok, deci ne lamuresti si pe noi cine a castigat?

 12. @florian am facut update la articol :)

Comentezi ?