Home / Filme / Underworld e … bestial

Underworld e … bestial

Venisem pornit sa iau filmul la misto si sa incerc o paralela amuzanta intre “revolutionarii” de la Universitate si vampirii care sug averea tarii. Nu mi-a reusit, filmul este aproape “nemistouibil”. Underworld e dovada ca inca se mai pot face filme bune cu vampiri si monstri, si nu doar telenovele cu pedofili cu dintii mari, in amurg.

Underworld – Awakening (al patrulea film al seriei Underworld) are cam 80% scene cu bataie, sange si impuscaturi. Cand nu se bate nimeni si nu explodeaza nimic, se discuta despre cum si ce-o sa se mai bata Kate Bekinsale & friends cu oamenii (din cand in cand) si mai ales cu lycanii, niste aratanii ingrozitor de urate. Un fel de maidanezi de 4-5 ori mai mari si mai urati decat cel mai urat si jegos caine pe care l-ai vazut vreodata. Doar ca lycanii … in loc sa te latre nitel, iti rup beregata si mananca amigdalele.

Grafica si efectele 3D/IMAX  sunt atat de reale incat pana si eu am tresarit de vreo 2-3 ori. Maxim 4. Peste tot zboara capete de mostruleti, maini insangerate, se vad prim-planuri cu corpuri sfasiate … cred ca a fost record de vanzari la ketchup in perioada filmarilor Underworld.

Daca-ti plac filmele de groaza/fantasy care sa te faca ca vrei sa inchizi ochii, asta e filmul. Eu am stat langa un grup de personaje care se tot miscau in scaun, se dadeau cu capul de spatar, se tineau de mana si mai suspinau din cand in cand, la cate o scena mai violenta. Din playlistul vecinilor de cinema amintesc doar “Aoleu, mama”, “Pfai de capu’ meu” si “Vai, ce m-am speriat”. Filmul ruleaza deja din 20 ianuarie la Samsung Imax, Cinema City Cotroceni.

PS: Cum iti dai seama ca personajul lui Kate Beckinsale e totusi femeie si nu asasin cu sange rece ? Cand se trezeste goala, intr-o camera frigorifica si …  primele lucruri pe care le ia din dulapul cu haine (mmm, latex) si armament sunt …CIZMELE!!!

Citeste si asta

Povestea din spatele ecranului: Saving Mr. Banks

Ce se intampla cand se intalnesc doi oameni cu multa imaginatie si personalitati foarte puternice …

7 comentarii

 1. Personajul lui Kate Beckinsale ar fi putut la fel de bine sa fie barbat daca era de pamant de prin partile Texasului. Aia ar fi in stare sa umble doar in cizme si cu palarie. De unde si bancul :
  Un cuplu trecut de prima tinereţe, Măria şi Ion, s-a decis să se mute, la pensie , în Texas. Ion îşi dorise dintotdeauna să aibă o pereche de cizme de cowboy, autentice, aşa că văzând unele, la preţ redus, le cumpără, le încalţă şi se întoarce acasă. Păşind mândru în bucătărie, îi zice nevestei:
  – Observi ceva diferit, la mine?
  Măria îl măsoară o clipă sau două şi zice:
  – Nimic.
  Frustrat, Ion, se duce la baie, unde se dezbracă, după care reapare în bucătărie în pielea goală şi numai în cizme. O întreabă iarăşi pe Măria:
  – Ei, acuma observi ceva diferit la mine?
  Măria se zgâieşte la el, iarăşi, nedumerită şi îi zice:
  – Ascultă Ioane, eu nu văd, ce este diferit? Aşa cum îţi atârnă astăzi, atârna şi ieri şi tot aşa o să-ţi atârne şi mâine.
  Furios, Ion urlă la ea:
  – ŞI NU ŞTII DE CE ATÂRNĂ, Măria?
  – N-am nici cea mai mică idee…, răspunde ea.
  – ATÂRNĂ, PENTRU CĂ SE UITĂ LA CIZMELE MELE… CELE NOI!
  Măria, cu o grimasă:
  – Mai bine îţi cumpărai o pălărie, Ioane. Zău aşa, era mai bună o pălărie!

 2. Daca tie-ti plac barbatii de prin partea texasului, cu palarie si imbracati in latex … eu o prefer in continuare pe Kate :P

 3. Ofticosule ! Era normal sa te agiti daca ti-am terfelit logica irefutabila a P.S.-ului…

 4. Why I went to Underworld : Awakening:

  http://i.imgur.com/9twfJ.png

Comentezi ?