Home / Diverse / TV si IPTV

TV si IPTV

Luna asta o sa aduca niste schimbari in arsenalul personal de gadgeturi si electronice, pentru ca am fost semi-cuminte tot anul si Mos Craciun mi-a zis ca-mi da buget de sarbautori. Primul pe lista e un televizor, chiar daca cel pe care il am acum si isi face treaba bine. Dar tot are trei probleme mari :

E mic, nu are teletext/ghid tv si nu merge conectat la kinect. Si cum fericirea mea de topaitor-jucator de Kinect Adventures este vitala, am decis sa trec la nivelul urmator. 

Am redus deja lista de posibile achitizii la doua optiuni, acum va trebui sa ma hotarasc daca-l vreau pe asta (LED) cu diagonala de 56 cm sau pe asta mai mare (LCD), de 81 cm.

Decizii, decizii. LED sau LCD ? Oare e chiar atat de mare diferenta  ?

Pe langa avantajele care o sa vina cu noul TV (ditamai ecranul, ghid tv, full HD, HDMI, porturi USB), vreau sa incerc si serviciile de IPTV. Profit de faptul ca vreau sa merg la workshop-ul Blogoree de sambata asta, cu Vlad Petreanu, asa ca o impusc doi iepuri cu un singur articol despre avantajele IPTV (Internet Protocol television). Hehe. Evil Smile on.

Dupa cateva minute petrecute pe site-ul Romtelecom, mi se pare ca top 3 avantaje ale IPTV sunt ….  param-pam-pam …

Optiunea “Opreste si vino”. De cate ori nu m-am ofticat ca am pierdut faze importante din filme sau emisiuni pentru ca se tot nimerea cate cineva sa ma intrebe sau sa-mi ceara ceva. Era si mai bun un buton de “opreste prieten din vorbit pana se termina filmul” :D

La Dolce Interactiv poţi să reiei filmul sau emisiunea din punctul în care le-ai oprit prin opţiunea OPREŞTE ŞI REVINO. Dacă urmăreşti o emsiune sau un film şi te întrerupe cineva, ca să nu ratezi o fază importantă, opreşti şi reiei conţinutul TV din punctul în care l-ai oprit. În plus, poţi opri şi derula înainte sau înapoi conţinutul TV înregistrat. De acum înainte, nu vei mai rata niciun moment important din programul TV pe care îl urmăreşti. Opţiunea este disponibilă cu Receiverul HD Intearctiv.

Picture in Picture. Ca sa nu dai banii pe doua televizoare si sa vezi doua emisiuni diferite in acelasi timp. Sunt curios cum o fi sa te uiti la fotbal (pe mute) cu manele (taraf tv), Monica Tatoiu (pe mute) cu un documentar despre cantece aborigene (la maxim) sau la  … gigi becali dansand (tot pe mute) pe danza kuduro, fuego sau cine se mai nimereste la celalalt canal

Cu opţiunea Picture în Picture sau PiP poţi vizualiza simultan două canale TV diferite. Aşa că dacă nu ştii încă ce film sau ce emsiune vrei să urmăreşti, până te vei hotărî, le poţi viziona pe ambele, în acelaşi timp, chiar dacă sunt transmise pe canale TV diferite. Un canal TV îl vei vedea pe tot ecranul iar cealalalt canal TV îl urmăreşti într-o fereastră mai mică. Astfel ca nu vei mai rata niciodată începutul unei emisiuni sau al unui film. Canalele care suportă PiP sunt: TVR1, Protv, Antena1, Prima TV, HBO, HBO Comedy, CineStar, ActionStar, Realitatea TV, Antena3, Discovery, E!Entertainment

Filmoteca. Bun pentru momentele in care vrei sa revezi “300”, “American Pie” sau “Titanic”. Sau ce-o mai avea Dolce-Romtelecom pe meniu, grupate pe categorii. Recenzii de filme proaste sau filme de vazut gasiti la mine :D

Alege filmul pe care doreşti să-l vizionezi! La Dolce Interactiv opţiunea FILMOTECĂ îţi oferă posibilitatea de a beneficia de o colecţie, de peste 150 de filme, direct de acasă. Filmele sunt împărţite pe categorii de interes astfel ca, în funcţie de preferinţele tale, îţi poţi alege filmul care te interesează şi viziona împreună cu prietenii ori de câte ori doreşti. Înainte de a selecta filmul poţi vedea informaţiile despre film navigând pe posterul filmului sau poţi vedea rezumatul video al filmului.

Hai ca suna bine. 2012 o sa fie foaaarte interactiv :)

Citeste si asta

Ce titluri ar avea ziarele despre transformarea TCM in TNT TV

Am fost la conferinta de rebranduire a TCM in TNT TV, am 9 titluri de ziar si …

Comentezi ?