Home / Personal / Generatia F

Generatia F

Da, F. De la Facebook, de la Falsuri, Figuranti, de la Fail.

Mai nou, am inteles ca exista si un verb nou, a feilui. Ex: “Ce-ai facut la BAC?” “Am feiluit”.

Ce-o sa faca astia pe net ?

  • O sa faca pagini de facebook anti-ministrul educatiei, si o sa dea vina pe Basescu, Boc si profesori pentru rezultatele la BAC
  • O sa dea vina pe camere de luat vederi pentru ca (chipurile) i-au emotionat. Din experienta mea cu copiatul la examene (dus uneori la rang de arta, in cazul unor materii absolut inutile din politehnica), stiu ca emotii ai doar cand n-ai invatat. Daca te duci pregatit (am avut si aici cateva experiente placute, si la liceu, si la facultate), poti sa stai si cu profesorul langa tine, ca tot stii ce sa scrii.
  • O sa se intrebe pe TPU daca Nichita e ruda cu Nikita (nu dau link, ca tin la voi)
  • O sa dea “attenting” la asta
  • O sa-si faca blog si o sa dea sfaturi de SEO. Poate se apuca si de video-blogging, ca idolul lor mancator de praz
  • Fondeaza o noua generatie de likisti si concursomani. Prietenii mei. Partea trista ca e vor fi multi. Prosti, dar multi. Si cu drept de vot
  • O sa devina Digei si o sa spameze pe FB, Twitter si Y! Mess cu “piesele” lor. Daca au noroc, ajung si pe Taraf TV
  • O sa devina dansatoare din buci in cluburi si o fie plin wall-ul de poze facute de jos in sus, in directia silicoanelor. Daca au noroc, o sa ajunga la pagina 5 si in patul unui Irinel

M-am uitat peste subiectele de matematica, date la BAC-ul de anul asta. In afara de ultimul subiect, celelalte doua subiecte sunt acceptabile. Sa stai 4 ani in liceu, cu 2-4 ore de matematica pe saptamana (sau si mai multe) si sa nu stii sa inmultesti o matrice de 3, dar sa te astepti sa iei macar “5-ul”, pare cel putin trist.

Alex scrie intr-un articol pertinent ca “un profesor spunea, tot la TV, că examenul de anul acesta ar fi putut fi luat de orice elev care doar a ascultat ce-au spus profesorii, fără să tocească efectiv”, iar Mircea are un articol cu o situatie atat de reala, incat as baga mana-n foc ca se aplica in majoritatea cazurilor celor picati. Copii care prefera sa stea pe net in loc sa-nvete, parinti care dau vina pe sistem, ministru si camere web in loc sa evalueze pe ce s-au dus banii de meditatii si buzunar.

Din partea mea, toti astia care au picat BAC-ul pot sa zica mersi ca nu i-a dat nimeni afara din sala si ca mai au o sansa in septembrie, doar la materia la care au picat. Pe vremea mea, daca picai BAC-ul repetai tot :D

Citeste si asta

De ce am facut pagina de facebook pentru blog. Sau de ce nu las pe oricine in lista de prieteni de pe Facebook

Articolul asta vine ca un raspuns pentru Gabi Macovei, care se intreba pe twitter de …

9 comentarii

  1. E foarte trist ce s-a intamplat si va fi din ce in ce mai rau.
    Ma uitam ieri peste posturile astora care au dat attend la event-ul “Am luat BAC-ul!!”. Si erau acolo reactii diferite, de la cei care au luat, dar si de la cei care n-au luat. Si-am vazut atatea “lam luat!”, “miam dorit”, “bagamias ****” etc, incat imi sangerau ochii. Pe langa faptul ca nedusii la scoala, aia care habar nu au unde sa pozitioneze o cratima, injurau de mama focului, mai exista si tristetea ca exista si copii care l-au luat si nu stiu sa se exprime corect din punct de vedere ortografie + punctuatie.
    Ah, si am vazut un reportaj ieri unde, intrebat de ce a picat, un tip spune: “Pai n-am avut cum sa copiem!”.
    Vorba ta, bine ca ni se inmultesc dj-ii, ospataritele, barmanii si dansatoarele la bara :))

    • Ehh, mai trist e ca si barmanii sau ospataritele trebuie sa stie matematica …

      • Mi-am descarcat subiectele si-am rezolvat de nota 7, doar din aduceri aminte. Nu-mi mai amintesc toate formulele si nici nu e necesar sa stau sa le caut. Important e ca se putea lua foarte usor un 5.

  2. Mie așa de bine-mi pare că au picat așa de mulți! Să pice și-n toamnă, să am liniște măcar înc-un an, cât repetă ăștia clasa a 12a.

  3. Generația F – generația lui Funeriu

  4. ” O sa dea “attenting” la asta ” – m-am uitat si eu din curiozitate si am vazut ca sunt decat 8 persoane!
    Eu stiam ca peste 100000 au picat. Ce se intampla cu ceilalti 99.992 ? Nu au fost invitati ?

    • Esti nou pe-aici,nu prea stii care-i treaba pe aici, asa ca o sa-ti dau doua raspunsuri:
      Raspunsul serios: era o gluma
      Raspunsul la misto: ceilalti 99.992 si-au facut eveniment privat sau n-au dat attending, de rusine
      Alte intrebari ?

Comentezi ?