Home / Filme / Piratii din Caraibe au intrat la apa

Piratii din Caraibe au intrat la apa

Am fost aseara la avampremiera episodului numarul 4 din seria Piratii din Caraibe, “Pe ape si mai tulburi”. 3D, loc bun, asteptari ridicate, alea alea.

Nu stiu cum li s-a parut altora, dar eu am simtit ca lipseste ceva. O fi fost intriga, actiunea, personajele sau am avut eu asteptari prea mari. Efectele speciale sunt mai rare, cateva 3D-uri, Jack Sparrow nu mai scoate corabii din nisip, pe care le lanseaza la apa cu ajutorul unor crabi, acum se rezuma la catarat prin copaci si la pendulat intre 2 tabere, Penelope e doar o spanioloaica cu sani si ochi frumosi, Barba-Neagra nu e nici pe jumatate la fel de urat/impresionant ca Bootstrap Bill Turner sau Piratul-cu-fata-de-caracatita, iar luptele intre pirati si restul dureaza cam  putin.

Pana si sirenele sunt doar niste jumatati de femei dragute, cu sani mici si coada de peste, care ataca marinari, si cam atat. Nici macar sirena principala nu e cine stie ce fotomodeala, sta inchisa intr-un acvariu si nu prea vrea sa planga. Si daca asta nu e de ajuns, scenaristii pluseaza si la creativitate, pe sirena o cheama … Syrena. Wow, o sirena cu numele Syrena. Cine-ar fi crezut ? Si gata cu mini-spoilere, ca deja e prea mult :p

“Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi” mi s-a parut un film bunicel, tras in sus de Johhny Depp, cu cateva faze misto, cateva glumite si situatii haioase. Merge vazut  la cinema, pentru Captain Jack Sparrow, grafica si peisaje.

Mai mult decat filmul mi-a placut campania de lansare/promovare, mai ales vanatoarea de comori din Centrul Vechi si povestea din jocul de facebook. Cine castiga toate bataliile, poate ajunge intr-o croaziera pe Tamisa, alaturi de inca un prieten/o prietena. Mie mi-a placut mecanismul de joc, si faptul ca “Jack Sparrow” chiar vrea sa te ajute (poate prea mult) sa castigi fiecare batalie, fie cu intrebari, fie cu provocari. Dragut.

A, da! Sa le zica cineva alora de la Cinema City-ul din Sun Plazza sa dea drumul  la aerul conditionat din sala 11. Sau sa transforme sala in sauna cu proiector de filme ….

Citeste si asta

Mortal Engines. Ca si cand Mad Max ar fi facut un copil cu LOTR in masinaria din Wild Wild West

Mai mult nu prea pot sa zic despre acest carusel de clisee cinematografice, o shaorma …

4 comentarii

  1. stii sper ca sirena in engleza e mermaid, nu sirena. doar prin cateva tari din europa li se zice sirene, deci americanii n-au nicio treaba

    http://en.wikipedia.org/wiki/Siren#Appearance

    • Da ma, saracii americani vorbesc doar engleza de ghetou si … a naibii coincidenta … n-au gasit alt nume decat … syrena :P

  2. Sa stiti! Syrena este un nume prea de tot,dar critica mi se pare cam aspra!

Comentezi ?