Home / Plimbari / Redescopera Romania – ziua 1 – pe scurt

Redescopera Romania – ziua 1 – pe scurt

Mult stat in masina. Gura Humorului e foaaaaaarte departe. Am fost la Mausoleul Eroilor. Tara noastra eroi are. Aranjati frumos, in vreo 163 de cripte. 4 Ron intrarea, fara ghid. Cam inghesuite ramasitele tovarasilor camarazi de arme care strigau pe la 1917 “pe aici nu se trece”. Panorame 360 cu Mausoleul Marasesti. Urmeaza sa urc si video, cand gasesc timp si wireless.

Urmatoarea oprire, Castelul Sturdza de la Miclauseni. Un fel de mini-castel in curs de renovare. Din mobilierul initial au mai ramas cate o juma’ de soba, pardoseala intr-o camera si scarile. Restul va fi restaurat, cu timpul. Momentan e doar un castel cu manastire si parc dragut dintr-o propietate destul de intinsa, aflata in patrimoniul Bisericii Ortodoxe Romane. Am si video, il public in curand …

Aparent, camerele printeselor sunt destul de mici, singura camera mai intinsa va fi o viitoare sala de conferinte aflata la etaj. Mi-a placut carte de oaspeti. Peste cativa ani, pagina de mai jos o sa valoreze milioane. Printre semnaturile lui Bobby, Andrei, Andreei si Corinei, se afla si semnatura lui Auras Mihai Intaiu’ :))

In rest, la Castelul Cuza era inchis, desi din afara parea totul ok si renovat. La fel si  Cetatea Neamtului. Probabil urmasii lui Stefan Cel Mare erau in concediu si au incuiat dupa ei. De ciuda, l-am intrecut pe Fanica cel Sfant ca primar pe forschiuer.

Just ousted stefan cel mare as mayor of cetatea neamtului #dinromanialess than a minute ago via Twitter for Android Favorite Retweet Reply

Si mi-am adus aminte de un banc.

Stefan cel Mare (cand era el copil) se batea cu turcii. El calare pe o motocicleta, turcii calare pe cai. El cu mitraliera, turcii cu sabii si pumnale. Stefan ii bate mar pe turci, dupa care se intoarce acasa la mama sa, in cetatea Neamtului. După ceva vreme au venit turcii la castel şi au strigat:
-Mama lui Ştefan ce Mare!!!!Mama lui Ştefan ce Mare!!!!
-Ce vreţi, băieţilor?
-Ştefan a venit cu motoreta la noi şi batut de ne-a sunat apa-n cap …!!!!!!
-Eeee!Lasă că am eu grijă să-l pedepsesc!
Ştefan e pedepsit 2 zile să nu mai iasă cu motoreta. La sfîrşitul pedepsei Ştefan merge iar cu motoreta la turci.

Iar vin turcii la castel.
-Mama lui Ştefan ce Mare!!!!Mama lui Ştefan ce Mare!!!!
-Ce mai e?
-Ştefan iar a venit la noi cu motoreta!
-Lasă că am eu grijă să-l pedepsesc!
Ştefan a avut iar aceeaşi pedeapsă doar că a durat 5 zile. În a treia zi, fără se se termine pedeapsa, Ştefan a mers iar la turci cu motoreta. Iar au venit turcii la castel.
-Mama lui Ştefan ce Mare!!!!Mama lui Ştefan ce Mare!!!!
Porţile castelului s-au deschis şi Ştefan, călare pe motoretă, zise:
-Aţi încurcat-o!!!Mama nu-i acasă! vooooomvooooom!!!!

Maine mergem la Voronet, Suceava si la un mester lemnar, unde sper sa nu ne dam cu ciocanul peste degete si cu tesla-n …

Am scris ceva mai serios pe blogul Paralela45.

Credit poze Dragos Asaftei. Alte poze din prima zi pe pagina de facebook a Petrom

Redescoperă România 2011 este un proiect Petrom, împreună cu BCR,DaciaRomtelecomParalela 45 şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Citeste si asta

Singurul meu regret #dinRomania

E ca stabilisem cu Eugen sa-mi imprumute o arbaleta sa ne jucam de-a Robin Hood-ul …