Home / Aplicatii / 4 detalii remarcabile despre Donorium, aplicatia dedicata donatorilor de sange si centrelor de transfuzie sanguina

4 detalii remarcabile despre Donorium, aplicatia dedicata donatorilor de sange si centrelor de transfuzie sanguina

Sunt cateva detalii care mi-au atras atentia despre recent lansata aplicatie mobile Donorium, “dedicată donatorilor de sânge și centrelor de transfuzie sanguină, care va ușura comunicarea pentru a crește numărul personelor care ajută pacienții care au nevoie de sânge pentru a supraviețui”.

 

Sa inceapa lista de detalii de apreciat si aplaudat:

  1. faptul ca aplicatia a fost realizata in sistem de voluntariat, cu oameni din orase si domenii diferite (iOS, Android, UX, design, marketing, product) care au lucrat impreuna, remote, timp de 2 ani +, timp in care unii au contribuit fiecare pe domeniul lor, dar au apucat sa se cunoasca personal abia la evenimentul de lansare. In acelasi timp, faptul ca oameni diferiti au reusit sa lase orgolii la o parte si sa colaboreze pentru un interes comun, e si mai remarcabil, mai ales ca unele incercari de a uni eforturile de development cu ale altor echipe care lucrau/lucreaza la aplicatii similare au cam esuat.
  2. faptul ca echipa SmartSociety a reusit sa convinga si sa aduca in aplicatie 5 parteneri strategici care fac parte din aparatul de stat: Centrul de Transfuzie Sanguină București, Centrele de Transfuzie Sanguina Arad, Bacău, Constanța si Ploiești, care au acum la dispozitie optiuni digitale de scheduling si raportari. Poate ca de asta a durat atat de mult dezvoltarea …
  3. faptul ca mai puțin de 24 de ore de la lansare, Donorium a devenit aplicația medicală numărul 1 pe AppStore, in prima zi. In a doua zi,  locul 1 în Trending Apps și pe locul 10 Top Apps, pe Google Play. Estimati voi cam cat de mare e nevoia de sange daca peste 2000 de oameni au descarcat aplicatia in nici 2 zile.
  4. modul in care au reusit sa digitalizeze un proces birocratic si sa-l transforme intr-un proiect bazat pe interactiune si gamification (puncte + sistem de invite). Astfel, potentialii donatori cu profil completat (data nasterii, grupa de sange, oras, data ultimei donari) pot fi anuntati cand e nevoie de sange in orasul lor, pot fi programati in centrele locale in asa fel incat sa se creeze un flux constant de donatori, care sa nu mai stea la coada, plus toata partea informationala si puncte virtuale in “armata donatorilor”, puncte care, poate, candva pe viitor, se pot transforma in vouchere sau premii. Wink, wink, Kaufland, sustinatorul principal.

Dovada ca lucrurile bune se intampla cand oamenii nu mai stau deoparte, la vaicarit, trec peste orgolii/vedetisme si se apuca, in echipa, impreuna, de treaba si schimbat lucrurile in mai bine, pentru un interes mai mare decat bula personala.

Chapeau!

Aplicatia Donorium se poate descarca din AppStore (iOS) si Google Play (Android)

Citeste si asta

“Let’s Do It, Romania!” are nevoie de ajutor pentru aplicatia care curata Romania de deseuri

Cei de la “Let’s Do It, Romania!” au o initiativa curajoasa, vor sa stranga bani prin crowdfunding …

Comentezi ?