Home / Evenimente / Impresii si poze de la Regata Marilor Veliere 2016

Impresii si poze de la Regata Marilor Veliere 2016

Ieri am profitat de concediul de la mare, asa ca ne-am luat o zi de vizita in Constanta, la Delfinariu, Microrezervatie si Regata Marilor Veliere din port. Despre Delfinariu o sa revin in alt articol, dupa selectia de poze, asa ca trec la parada navala. 13 veliere din 6 tari, 4 zile de “expozitie” si concerte seara la terminalul pasageri din Portul Constanta.

Intrarea libera, zona de food & drinks, navele arata foarte bine, cu tot cu marinarii aliniati pentru inspectie si vizite pe punte, fara sa ofere insa acces si in incaperile personalului sau ghid/explicatii despre elementele velierelor si rolul lor in navigare. Poate la anu’.

Totusi, printr-un un romanism pe care doar noi si rusii il puteam face, accesul publicului pe faimosul bric Mircea cel Batran, gradinita de marinari, a fost permis doar pe jumatate de punte, pentru ca cealalta parte era blocata de o zona de mancare si bauturica pentru invitatii cu grade si burtica. Asta se intampla vineri, la nici 2 ore de la deschiderea regatei, sper ca cei care vor veni in alte zile vor fi mai norocosi si ca bairamul gradatilor nu va tine 3 zile si 3 nopti, ca in povestile cu excese alimentare.

Nu de alta, dar Bricul Mircea e mandria marinei romane si singurul vas (cred) care are la prova un mustacios cu pelerina in loc de sirena.

regata-marilor-veliere-6_800x600

 

 

Comentezi ?