Home / Diverse / Primele impresii despre Philips TV-ul cu Ambilight, 4K si Android TV

Primele impresii despre Philips TV-ul cu Ambilight, 4K si Android TV

Dupa cum probabil ati aflat deja, de cateva zile am in custodie un mega televizor Philips cu diagonala de 123 cm, rezolutie Ultra HD/4k, Ambilight 3 si sistem de operare Android TV.

Dupa cateva zile de butonare si utilizare in perioada meciurilor de la EURO, mi-am notat cateva lucruri care mi-au atras atentia in mod placut si cateva care mi-ar fi placut sa fie altfel. Asta e cel mai avansat TV cu Android la care am avut accces pana acum, televizorul meu actual fiind unul aproape normal, diagonala 80 cm, “imbunatatit” cu un Chromecast, pentru Youtube, Netflix si HBO GO.

philips tv

Cateva observatii despre acest Philips TV, fara sa intru in detaliile tehnice pe care le puteti citi oricum pe site-ul producatorului:

Setup si instalare. Aproape plug&play, cred ca mai mult mi-a luat sa-mi dau seama cum se fixeaza piciorusele decat partea de setare canale TV (am ales doar transmisia digitala). Cateva apasari de next, next, next si gata, eram pregatit pentru un meci Franta-Romania in Ultra HD, pe ditamai ecranul.

Ambilight. TV-ul are niste LED-uri mici pe spate, pe care le poti seta sa-si schimbe culoarea in functie de culorile de pe ecran, in functie de sunet (culoare calda pentru muzica lenta, culori reci pentru actiune) sau in functie de preferinte personale (daca vrei ca televizorul sa proiecteze tricolorul pe peretele din spate). Exista o aplicatie special creata pentru televizoarele cu Ambilight, doar pentru joaca la culorile din spate.

Mie mi-a placut atat de mult incat am stins luminile din camera si am vazut mare parte din meciul Franta-Romania doar pe baza de ambilight, care e indeajuns de luminos incat sa nu fie nevoie de alta sursa de lumina. 

Conexiuni. Wohooo. In primul rand: wireless (exista si varianta cu cablu, dar de ce as folosi-o?). M-am conectat frumos la wi-fi, am dat upgrade la Android TV, in cateva minute aveam internet pe ditamai TV-ul de 123 cm. Alte conexiuni: 4 (!!!) HDMI si 2 USB 2.0, pe langa cele clasice de audio-video. Stie si bluetooth, dar eu n-am la ce sa-l folosesc. In schimb, l-am conectat deja la aplicatia de remote de pe smartphone, in caz ca nu gasesc telecomanda sau mi-e lene sa o caut.

Telecomanda. Are mai multe butoane ca laptopul meu, dupa cum se poate vedea si in poza de mai jos. Bonus points pentru butonul special de Netflix (ar fi fost bun si unul de Youtube) si cel de recording, cu care poti sa inregistrezi orice emisiune TV direct pe un stick sau hard extern.

Un minus la tastele directionale ciudat delimitate si la raza de actiune (trebuie sa ochesc exact receiver-ul din stanga-jos a TV-ului).

Daca telecomanda asta se transforma si in joystick, o ceream de nevasta. Ce bine ca am alternative. Si Xbox cu Kinect.

telecomanda-philips

Chromecast incorporat. Nu ma asteptam sa aiba Chromecast build-in, dar ce bine ca exista. O mica problema aici, cu trasmiterea HBO GO de pe laptop pe TV, nu preia (sau nu stiu eu cum sa-l fac sa preia) subtitrarile, asa ca m-am uitat la Game of Thrones fara subtitrari, dar cu o super rezolutie.

4K-ul. M-am jucat putin cu niste video-uri de Youtube, mi-a picat falca cand am vazut la ce nivel de detalii se poate ajunge. Arata mai bine ca-n realitate, mai ales daca ai probleme cu dioptriile. Incerc sa fac un live pe facebook, undeva pe la ora 15:00, sa ne jucam putin cu setarile.

N-am avut timp inca sa intru in partea de Android Apps&Games, dar mai am timp pana lunea viitoare.

Pret: l-am gasit la eMag la 5299 lei, vine la pachet cu un cadou Tastatura Wireless Logitech K400 Plus Dark, Touchpad, USB, Black si 11% card cadou, pentru cumparaturi viitoare. Cand ziceati ca e Black Friday?

Il mai tin la mine acasa pana dupa Romania-Albania, asa ca pot organiza mini-adunari la meci, pentru cine vrea sa vedem meciul impreuna si sa ne plimbam prin setari. Inscrierile se fac aici, in comentarii. Sau pe Facebook. Aleg eu 4-5 oameni, luam niste beri si ceva de rontait pentru cele 90 de minute in care putem sa vedem si cate fire albe are Rat, pe partea dreapta.

Citeste si asta

Ganduri amestecate, vesti bune si vesti proaste de dupa locale

Amestecate, ca dupa o zi complicata + noapte lunga si plina de speranta. 33,7% PSD, …

Comentezi ?