Home / Evenimente / Cea mai misto chestie la Samsung S7 e Gear VR

Cea mai misto chestie la Samsung S7 e Gear VR

Am fost aseara la evenimentul de lansare in Romania pentru noile Samsung S7 si S7 Edge, m-am jucat putin cu telefonul, impresionant la prima vedere/atingere, e deja la mare distanta de batranul meu Note3, care a inceput sa dea semne ca si-ar dori o excursie pana la un centru de reciclare sau un utilizator mai putin pretentios.

Atractia serii pentru mine nu a fost noul telefon, ci Samsung Gear VR-ul, ochelarii de realitate virtuala, bazat pe componente Oculus Rift, gadget cu care am mai facut cunostinta de cateva ori.

Coada cea mare a fost in zona in care cobaii doritori de senzatii virtuale se plimbau cu caruselul generat de Gear VR 2, in timp ce scaunele simulau miscarea rollercoasterului, ca sa ii ameteasca de tot, mai ceva ca la cinema in 4DX. Eu m-am dus la coada de asteptare ceva mai mica, fara scaun miscator, dar cu Gear VR setat pe un varf de munte, simulat indeajuns de bine incat sa dea emotii si un inceput de frica de inaltime.

Grup de cobai cu Samsung Gear pe ochi, in timp ce se dau cu caruselul virtual. #samsungs7

Posted by Auras Mihai Geambasu on Thursday, March 3, 2016

Dincolo de PR stunt-ul de la Mobile World Congress Barcelona, cand Zuckerber a trecut linistit pe langa oamenii capt(ur)ati de video-urile de la conferinta de presa, mi-am notat cateva idei despre cat de cool e versiunea asta de Samsung Gear VR si am gasit cateva video-uri cu ce se poate face/juca cu el. Sper sa am ocazia sa-l testez si eu, cat mai curand.

  • te poti conecta cu smartphone-ul la camera Gear 360 pentru a crea propriul continut 360, fara limitarile tehnice de pana acum. Adio vloguri clasice, bun venit vloguri 360uri. Pun pariu ca primele zone in care se va folosi la greu realitatea virtuala vor fi: turism, gaming si porn. Nu neaparat in ordinea asta. Un exemplu filmat cu Gear 360 mai jos, cel cu plaja.
  • Netflix, anyone ? Filme, piese de teatru, spectacole, in fata ochilor tai, de jur imprejur. E ca si cum ai fi acolo, in mijlocul actiunii, printre birouri si ruine, monumente istorice, pe campul de lupta din 1944, printre monstri sau “actrite”. In intimitate.
    A zis cineva “filme de groaza” ?
  • N-as recomanda sa folosesti Gear-ul in public sau sa bei cafea/bere/ceai, in timp ce te plimbi cu rollercoaster-ul
  • Una din exceptiile de la sfatul de mai sus: daca ai Gear VR-ul cu tine pe o plaja exotica. Video 360 de grade

Pentru cei interesati, Samsung Gear VR2 e deja disponibil pentru precomenzi. Vine la pachet cu S7 sau S7 Edge, cu preturi de la .
Practic, e gratis (haha) daca vrei sa dai 30 milioane pe cel mai bun telefon existent acum pe piata.

Daca vrei doar ochelarii de realitate virtuala, costa in jur de (sau 399, daca il mai gasesti la resigilate).

Update: camera video Gear 360 inca nu e disponibila in Romania. Sad face.

Comentezi ?