Home / Evenimente / Din programul Anim’est de anul asta

Din programul Anim’est de anul asta

animestSaptamana asta e partea cea mai interesanta din Anim’est 2015, festival care a inceput vinerea trecuta si se termina abia duminica seara. 

Pe langa proiectiile animatiilor din competitie, care incep azi, de la 18:30, am mai gasit cateva evenimente speciale, care mi-au atras atentia, din program sau mailurile informative pe care le primesc abonatii la newsletter:

Prezenta Disney/Pixar

Joi, 8 octombrie, la Cinema Elvira Popescu, de la 20.00, fanii animației primesc acces în culisele unei producții majore în stop motion. Mark Shapiro, Head of Entertainment Brand Marketing la celebrul studio de animație LAIKA, se întoarce la Anim’est, după prezența din 2012.Mark va vorbi publicului despre procesul complex care stă la baza celor trei filme LAIKA nominalizate la Oscar: Coraline, ParaNorman şi Boxtroli, şi va dezvălui secrete despre modul în care studioul creează universuri întregi de mână, piesă cu piesă, cu 24 de cadre pe secundă.

Vineri, 9 octombrie, de la 18.30, la Cinema Studio va fi proiectată cea mai recentă producție Pixar, lansată de Walt Disney Pictures:Inside Out iar de la 20.30, art directorul și character designerul Albert Lonzano, un veteran Pixar, va urca pe scena Anim’est pentru a prezenta detalii savuroase din making-oful lungmetrajului animat.

Workshop + concurs de proiecte de animatie

Project Worksheep, concursul de proiecte de scurtmetraj de animație, ajuns la a treia ediție. Tinerii animatori sunt invitați să își prezente proiectele în fața unor profesioniști, cel mai bun proiect urmând să fie premiat cu 1000 $ din partea HBO România și să beneficieze de coaching în dezvoltarea ulterioară.

Lungmetrajul Free Jimmy, 20.30, la Cinema Studio “o poveste incantatoare pentru adulti, castigatoarea Marelui Premiu la Annecy”.

20 de ani de Toy Story. Sambata octombrie, de la 20:30, la Cinema Studio

Ar mai fi si Creepy Animation Night, una din cele noua nopti de “animație bizară și horror”, dar s-ar putea fie cam mult pentru o seara frumoasa de 9 octombrie.

Alte informatii:

Rezervarile si cumpararea biletelor se pot face si online, pe eventbook.ro

Programul poate fi descarcat si in format PDF, iar salile partenere sunt pline de agende roz, de buzunar.

Eu nu ma duc nici legat la animatiile norvegiene, sunt prea dubioase, raman la animatiile clasice si incerc sa ajung la masterclass-uri sau scurtmetraje.

Sambata de la 19:00 e gala de decernare a premiilor, la cinema Elvira Popescu, iar Re: Animation Hub, urmeaza o selectie de Best Of Anim’est 10, de la ora 20:00.

 

Comentezi ?