Home / Online / Cateva statistici de telefonie mobila in Romania

Cateva statistici de telefonie mobila in Romania

Compania Breeze Mobile a publicat astazi un infografic cu cateva date foarte interesante, despre penetrarea smartphone-urilor si a conexiunilor de internet mobile in Romania. 

Stiam ca se consuma tot mai mult internet mobil, dar nu ma asteptam ca rezultatele sa fie atat de mari.

Cateva cifre, pe scurt:

  • penetrarea smartphone a trecut de 50%. Din datele Breeze Mobile, Ancom, Facebook si Google, se estimeaza ca ar fi active 10.5 milioane smartphones. Populatia Romaniei era de 19.861.000 persoane, la 1 ianuarie 2015.
  • din 22.9 milioane de cartele active, 13,1 sunt cartele, restul de 9.8 platesc abonamente. La ce “oferte” sunt in continuare la abonamente si ce diferente mari sunt intre cartele si abonamente, e de asteptat ca numarul de cartele sa creasca. In plus, de luna viitoare ingros si eu statistica si numarul celor care renunta la abonament pentru cartela.
  • 16.2 conexiuni de internet mobil in 2014. De 4 ori mai multe decat cele de internet fix. WOW. Probabil efectul se datoreaza si pachetelor cu internet mobil inclus si telefon la 1 euro, din ofertele operatorilor. Si “atasamentul” pentru wi-fi.
  • pe segmentele de varsta 16-34 ani 3 din 4 romani folosesc un smartphone si unul din trei foloseste tableta

La sisteme de operare pentru smartphone respectăm tendințele globale, Android fiind sistemul care domină preferințele a circa trei sferturi din utilizatori, fiind urmat de iOS și Windows Phone. La browsere mobile Chrome a reușit să treacă înaintea browserului nativ Android, iar Opera să fie mai folosit decât browserul nativ al telefoanelor cu sistemul de operare Windows.

In infografic se gasesc si date la nivel global, care nu par sa difere prea mult de estimarile sau asteptarile din Romania.

Comentezi ?