Home / Diverse / “Am bani de nu stiu ce sa mai fac cu ei”

“Am bani de nu stiu ce sa mai fac cu ei”

“Eu am multe afaceri, am bani de nu mai stiu ce sa mai fac cu ei”.

Declaratia ii apartine lui Ion Bîrcină, om de afaceri din Gorj si finul judecatorului Toni Grebla de la Curtea Constitutionala, ambii audiati astazi la DNA, in cadrul unei anchete legate de mita, spaga electorala si trafic de influenta.

Curios fiind sa aflu ce afaceri a facut un om care are asemenea dileme financiare, l-am rugat pe prietenul Google sa-mi spuna cate ceva despre afacerile milionarului gorjean.

Citez din revista22:

Personaj controversat, Bîrcină, zis Goeru, a fost implicat în mai multe dosare penale și chiar anchetat de DNA.

În octombrie 2012, DNA l-a trimis în judecată alături de alţi trei parteneri de afaceri de-ai săi, pentru că ar fi oferit mită de peste o jumătate de milion de euro fostului senator Gergely Olosz, pentru a-i fi atribuit preferenţial un contract de furnizare de energie la CEZ Oltenia, în perioada 2007-2008 Gergely Olosz fiind preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), spune Mediafax.

În iulie 2013, Bîrcină a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare în acest dosar, în timp ce Olosz Gergely a fost condamnat la şapte ani de închisoare. În prezent, dosarul este pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, după ce magistraţii au stabilit că Tribunalul nu era competent să judece cauza, întrucât fostul parlamentar avea calitatea de avocat, ceea ce atrage competenţa Curţii de Apel. Următorul termen în acest proces este stabilit pentru 13 februarie.

Pe site-ul TV SUD e mai bine prezentat:

Afaceristul de etnie romă Ion Bîrcină zis Dan Goeru, trimis la puşcărie de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti! Instanţa a decis aseară condamnarea sa la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat și un fost șef de la ANRE și parlamentar UDMR, Olosz Gergely. Bîrcină a fost cercetat de Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzat că a dat mită pentru contracte în energie.

Ion Bîrcină zis Dan Goeru mai are o şansă să scape de această sentinţă. Şi asta pentru că hotărârea de la Tribunalul Bucureşti poate fi atacată cu apel în 10 zile. Afaceristul a fost trimis în judecată pentru asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influenţă şi cumpărare de influenţă, în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA anunțau anul trecut că, în perioada mai 2010 – februarie 2011, inculpaţii Bîrcină Ion, Iliescu Costin, Stan Cătălin şi Badea Ovidiu Ionel s-au asociat cu scopul de a cumpăra influenţa inculpatului Olosz Gergely, deputat în Parlamentul României şi fost preşedinte al ANRE, în vederea obţinerii de contracte oneroase pentru firmele a căror activitate o coordonau prin asociere. În 2010, Goeru a ieşit în evidenţă prin faptul că şi-a măritat cu mare fast una dintre fiice. Nu au lipsit nici elicopterele care au adus la Târgu-Jiu o parte din cei 11 naşi .

Se pare ca DNA-ul ii va rezolva si problema banilor, in curand va avea destul timp sa se decida daca ii cheltuie pe hartie igienica cu extract de musetel, alifie premium sau sapun lichid. ion bircina

 

Comentezi ?