Home / Chestii misto gasite pe net / 2 site-uri care te pot ajuta sa te decizi pe cine sa votezi

2 site-uri care te pot ajuta sa te decizi pe cine sa votezi

Sunt doua teste online, cu cateva intrebari cu DA sau NU, in urma carora ar trebui sa-ti fie mai clar ce candidat are promisiuni cat mai aproape de ce ai vrea tu sa se intample cu tara asta.

Testul de pe Adevarul.ro e mai stufos, cere logare cu facebook printr-o aplicatie (care cere acces la adresa de mail si lista de prieteni) iar fontul folosit in intrebari nu suporta diacritice. Testul de pe Openpolitics nu cere logare, doar cateva date, la sfarsit, legate de varsta si localitate. 
Testul Adevarul e mai bine realizat din punct de vedere  grafic, cel de pe openpolitics arata ca un excel din ’97, in 3 culori.

Testul Adevarul are 35 de intrebari, mult mai stufoase, pe subiecte care nu tin neaparat de atributiile presedentiei, ci de administratie sau probleme sociale, testul Openpolitics are doar 24, ceva mai bine legate de domeniile in care presedintele poate influenta deciziile.

La sfarsit, openpolitics iti arata grafice despre cum te situezi fata de ceilalti candidati, testul adevarul iti arata doar procentajul de compatibilitate intre raspunsurile tale si pozitia candidatilor la presedentie, dar si raspunsurile fiecaruia, tot cu DA sau NU.

Deloc surprinzator, mi-a iesit ca sunt mai aproape ca gandire si ideologie cu Monica Macovei si foarte departe de Ponta, in testul openpolitics.monica macovei openpolitics

Si acelasi rezultat, pe adevarul.ro, compatibilitate 60% cu Monica Macovei, dar la egalitate cu Elena Udrea si Kelemen Hunor  (lol!) si surprinzator de departe de Klaus Johannis 43% si Victor Ponta, cu 52 %. monica macovei test presedentie adevarul
Mi se par doua site-uri foarte utile, mai ales pentru cei nu prea vor sa voteze, pentru nehotarati, sau pentru cei care vor sa-si verifice anumite prejudecati sau discutii nesigure.

Reiau link-urile: testul de pe Adevarul si testul OpenPolitics. De asemenea, n-ar strica niste share-uri la articolul asta, catre prietenii nehotarati sau decisi sa stea acasa :)

Citeste si asta

Cum a castigat PSD 71% din voturile sectiei unde am fost observator

Articolul asta s-ar mai putea numi si “cu ce-a ajutat ca m-am dus observator la …

2 comentarii

  1. Testul de pe Adevărul manipulează, ca să nu pari foarte compatibil cu cine nu trebuie. De exemplu mi-a spus că Monica Macovei e pentru proiectul de la Roșia Montana, ceea ce e foarte fals.

    • Posibil, n-am verificat raspunsurile. De asta am si dat si testul nr 2, sa avem cu ce compara.
      Oricum, acum am vazut ca testul de pe adevarul te si aboneaza la newsletter …

Comentezi ?