Home / Evenimente / Cartea cu statusuri de Facebook

Cartea cu statusuri de Facebook

Sau despre cum poate exista o idee asemanatoare, in mintile unor oameni care se cunosc, dar care nu au discutat niciodata despre acelasi subiect.

Sa ma explic: acum vreo 4 luni mi-a venit idea de a aduna toate statusurile mele semi-amuzante, pe care le arunc pe Facebook si Twitter, intr-un ebook care sa poata fi descarcat gratuit, prin share pe Facebook si cu buton de “doneaza o bere pentru autor”.


Dupa ce am rumegat putin ideea si mi-am numarat like-urile, mi-am dez-entuziastmat singur si mi-am zis ca nu e o idee atat de buna, pentru ca:

  • oricum nu primesc mii de like-uri la glumitele mele (unele abia trec de 10-20)
  • nu sunt cine stie ce celebritate, ca sa atrag atat de multa atentie
  • cine ar descarca o adunatura de statusuri pe care le-a gandit altcineva ?

Si uite asa inca o idee bunicica s-a ingropat inainte de a incerca macar sa intreb pe cineva ce parere are, sau sa vad daca exista interes pentru asa ceva.

Raspunsul l-am aflat acum vreo 3 saptamani, cand m-a invitat Dan Carlea (Sofer Camionagiu) la lansarea unei carti pe care a scris-o in colaborare cu Adrian Calarasu (Killarasu).

Despre ce e vorba in carte ?

Surpriza: o colectie de statusuri de Facebook, scrise in ultimele luni de cei doi autori.

Primul impuls a fost sa cred ca Dan Carlea imi citeste gandurile, dar m-am linistit repede, sigur are lucruri mai bune de facut decat sa faca pe mentalistul. Al doilea impuls a fost sa-l felicit pentru idee (ma simt ca si cum eu as fi avut ceva de contribuit la cartea asta) si sa vin la evenimentul de lansare, unde abia am reusit sa ma strecor printre multimea de admiratori si fane, ca sa smulg un autograf!

Am terminat deja de citit cartea, am ras la multe statusuri, m-am regasit in cateva situatii amuzante si am fost de acord cu majoritatea glumitelor de la fiecare autor. Ok, ceva mai mult in cele ale lui Adrian, care scrie statusuri de 2-3 randuri, one-linere, spre deosebire de Camionagiu, care ar putea sa scrie oricand romane, chiar mai lungi ca povestile din cealalta carte, “Copil in epora de Aur”.

Prima editie a colectiei de statusuri “Facebook de buzunar” este atat de exclusivist livrata, incat cine o vrea in biblioteca, trebuie sa o comande doar daca le da un mesaj privat celor doi autori, Dan Carlea (Sofer Camionagiu) si Adrian Killarasu, care au promis inca de la lansare ca nu numai ca le vor da accept tuturor doritorilor, dar le vor da si autografe personalizate, pentru fiecare.

Abia mult mai tarziu va urma si valul doi, vanzarea online, pe site-ul editurii Tracusarte. 15 lei.

Doua monstre, preluate din carte:
Camionagiu:
Valentine’s Day. Am dat la zăpadă de nu mai pot. Dacă vine vreun ursuleţ de pluş cu inima în braţe, îi trag două lopeţi de-i bag inima la loc.
Sunt un optimist şi vă partea plină a paharului: bine că maidanezii nu au muşcatura veninoasă ca a şarpelui.
Killarasu:
Ar trebui
să existe undeva în lume cel puţin un chinez tatuat cu litere româneşti.
Abia aştept să crească fiică-mea să-i pot pune sute de întrebări pe zi.

In incheiere, uite o poza cu pisici. Ca sa dati like.facebook de buzunar

Comentezi ?