Home / Fun / Tortura prin PPT

Tortura prin PPT

boringDe cand au renuntat la tragerea prin roata, scaunul cu tepi si taierea pe rand a cate unui deget, romanii au tot cautat noi mijloace prin care sa-si tortureze dusmanii, prietenii, colegii de birou sau subalternii.

Unul din cele mai folosite moduri (mai ales in corporatii) prin care poti sa torturezi pe cineva la munca, fara sa se lase cu drumul la Institutul Medico-Legal, este tortura prin prezentarea unui PPT, softulet, site sau fisier PDF sau DOC.

Iata pe scurt, cam ce trebuie sa faci:

1. Nu lasa pe nimeni la calculatorul tau. Tu esti singurul care trebuie sa dea next la slide-uri, cand vrei tu, chiar si dupa o ora.

2. Vorbeste calm, incet si cu o voce serioasa. Ca o bunicuta la marginea semineului, fara inflexiuni. Dusmanii trebuie nimiciti prin adormire. Slide-urile doar cu text, fara poze sau grafice ajuta mult!

3. Insista asupra unor detalii neimportante, doar ca sa arati tu ca stii despre ce e vorba. Ca tu esti maestrul chichitelor.

4. Daca observi ca lumea deja a inceput sa doarma, ridica putin tonul vocii sau ia-i la intrebari. Scopul torturii nu e sa adoarma dusmanii, ci sa-i tina intr-o continua stare de motaiala

5. Daca dusmanii au inceput sa caste prin sala, atunci stii ca esti pe drumul cel bun

6. Preia intrebari. Cu cat mai multe si mai proaste, cu atat tortura se poate prelungi mai mult, iar tu ai sansa sa repeti aproape tot ce ai scris deja in PPT. Repetitia e mama invataturii

7. Mii de slide-uri. Daca se poate, spune de la inceput cate slide-uri ai, ca sa stie si dusmanii ce-i asteapta. Numaratul invers, de la numarul de slide-uri pana la final este una din cele mai bune torturi matematico-psihologice

8. Cand ai terminat de citit un slide, aplica formula magica “nu a incaput pe slide, dar as vrea sa va povestesc si despre X”

9. Daca te intreaba cineva cat mai dureaza prezentarea, spune-i ca mai tine maxim un sfert de ora. Dupa care poti continua linistit inca o ora si un pic.

10. Inainte de final, e recomandat sa faci o mica recapitulare, in caz ca cineva a adormit in timpul prezentarii tale. In plus, timpul e pretios, iar toata lumea (si mai ales sefii) apreciaza sedintele mai lungi de 4 ore.

11. La final, nu uita sa intrebi daca mai sunt intrebari, pentru a prelungi letargia generala. Sunt sanse mari ca toti sa fie lesinati si morti de plictiseala, asa ca vei scapa si de intrebarile-capcana sau opiniile contrare si bine argumentate

12. Gata, eu deja m-am plictisit
13. La sfarsit, toata lumea o sa aplaude. Nu pentru ce le-a placut de tine, ci pentru ca s-a terminat tortura

Comentezi ?