Home / Filme / TelekinetiCarrie

TelekinetiCarrie

carrie 2013Am fost aseara la avanpremiera filmului Carrie de la Cinema City Cotroceni si am revenit cu cateva impresii, glumite si o dorinta: vreau puteri telekinetice!

La ce ar ajuta asta:

– poti sa gasesti telecomanda cu puterea mintii. De fiecare data cand nu mai stii pe unde s-a ascuns de mine prin casa, cu un singur gand ai putea sa o faci sa-ti sara direct in mana. Telecomanda e doar un exemplu, cine stie ce vrei sa-ti mai cada la mana.

– poti sa gatesti mai multe feluri de mancare in acelasi timp. Bineinteles, daca esti dotat(a) cu modul multitasking, sa gatesti la doua tigai si sa muti muntii, mai ceva ca Adriana Bahmuteana (ce gluma previzibila).

– poti  sa stingi becurile fara sa te scoli din pat sau de la birou. Dai din pleoape si se stinge lumina. Gen Ruby. Nu se aplica daca ti se arde becul si n-ai chitanta.

– poti sa muti mobila prin casa fara sa depui efort. Ganditi-va ce combinatie reusita ar fi un designer de interior cu puteri telekinetice. Ar muta dulapurile cat ai zice “ikea”. Sau ca zugrav. Sau ca menajera. L-ar baga pe “Mr Proper” in faliment.

– ai putea sa-ti faci dusmanii sa leviteze, fix ca-n Peter Pan, sau sa-i izbesti de pereti, fix ca-n Carrie.

Un remake care a inceput cam clasic (o adolescenta retrasa, hartuita de mama habotnica si colegii de scoala) si s-a terminat cam tragic (galeti de sange la balul de absolvire).

Prin asta s-a si remarcat filmul (mai mult thriller decat horror), prin galetile de sange. Si prin arsenalul de omorat mama excesiv de religioasa si posesiva, trusa care contine:

  • 3 foarfeci de croitorie, dimensiuni diferite
  • 2 cutite mari, de bucatarie
  • 2 cutite mai mici, dar ascutite
  • 3-4 pensete
  • 2 agrafe
  • cateva ace de cusut

Intra la categoria “ok si atat”, viralul de promovare mi-a placut mai mult. N-am citit cartea, dar sigur se va gasi cineva care sa spuna ca e mai buna.

Morala: nu faceti glume cu si despre menstruatie daca vreti sa nu muriti electrocutati.

Citeste si asta

Mortal Engines. Ca si cand Mad Max ar fi facut un copil cu LOTR in masinaria din Wild Wild West

Mai mult nu prea pot sa zic despre acest carusel de clisee cinematografice, o shaorma …