Home / Plimbari / Cateva poze de la London Marathon

Cateva poze de la London Marathon

Ieri m-am tot plimbat hai-hui prin centrul Londrei, asa ca nu aveam cum sa nu dau peste London Marathon, unul din cele mai mari evenimente de tip fundraising in care se alearga pentru diferite cauze caritabile.

Din cate am inteles, anul trecut a fost cel mai mare maraton din lume, ca si numar de participanti care au trecut linia de sosire. Adica peste 42 de kilometri de alergat prin Londra, intr-un traseu (harta interactiva) care incepe la Greenwich si trece pe langa principalele atractii turistice ale orasului: Tower Bridge si Tower of London, St Paul’s Catedral, Casa Parlamentului, Big Ben, London Eye si Buckingham Palace. 

Asa cum era de asteptat, si anul acesta primii care au trecut linia de finish au fost niste baieti din Etiopia si niste fete din Kenya , dar cel mai important lucru a fost sa termini cursa, indiferent de locul pe care il ocupi.

De asemenea, fiind un eveniment caritabil, fiecare alergator a putut alege sa se inscrie in cursa doar daca devenea sustinatorul unei cauze umanitare. Dar nu asta mi-a atras atentia, ci modul in care cei care alergau au ales sa iasa in evidenta (prin mesajele de pe tricou, costume sau gesturi) si faptul ca spectatorii de pe margine incurajau in continuu alergatorii, indiferent daca ii cunosteau sau nu.

Ba mai mult, pe langa aplauze si incurajari personalizate (Go on, Michael, you can do it! Do if for the XYZ cause!), mai erau cativa care ofereau alergatorilor fie bomboane (sper ca erau bomboane) energizante, fie bani pentru cei care alergau cu cate o galetusa pentru donatii.

Desi n-am stat foarte mult la maraton, fiind ocupat sa gasesc stradute mici si necirculate (cam greu prin centru), am reusit sa fac cateva poze, din care le-am selectat pe cele de mai jos.

Toate pozele au fost facute cu super-camera-foto-cu-android-si-wireless Samsung Galaxy Camera primita in teste, de care nu sunt inca sigur daca e smartphone cu camera foto (zoom 21 x) sau camera foto cu Android, 3G si Wireless.

Pozele au fost redimensionate la 800×600 iar astea sunt top 3 poze care mi-au atras atentia mie:

O mama care isi cunoaste foarte bine copilul
O mama care isi cunoaste foarte bine copilul si stie sa-l motiveze
Unii strang magneti, altii fac upgrade la ruccsac
Unii strang magneti, altii fac upgrade la ruccsac
Am gasit si eu in sfarsit, o londoneza frumoasa, iar ea se stramba
Cand am gasit si eu in sfarsit, o londoneza frumoasa, ea s-a apucat sa se strambe in public …

Citeste si asta

Videoblogging la Covent Garden

Daca tot  avem de  ieri Youtube in Romania (la lansare a fost ca la Revelion: …

Comentezi ?