Home / Filme / Guest-post: Oblivion sau cum Tom Cruise e la fel de tanar si in 2077

Guest-post: Oblivion sau cum Tom Cruise e la fel de tanar si in 2077

Oblivion-movie-posterAutor: Fleturis Hristos

Am avut ocazia aseara sa merg la avanpremiera filmului “Oblivion” la Romtelecom IMAX – Cinema City din AFI Cotroceni. Ca de, am participat la un concurs: cine e mai tare dintre Tom Cruise si Bruce Willis? Eu am zis Bruce Willis. Dar in Oblivion…

In Oblivion nu joaca Bruce Willis, asa ca poate Tom Cruise sa faca ce vrea. Sincer, filmul este cam surprinzator de bun. Nu ma asteptam sa aiba muzica atat de buna si chiar sa ma faca sa fiu surprins atunci cand se intoarce totul pe dos in film.

Sunt atat de multe intorsaturi de situatie incat nu stiu ce sa va povestesc despre Oblivion. Orice as spune ar fi spoiler.

Filmul e o actiune in care apar cam toate filmele SF bune din toate timpurile. Din nou, nu pot sa va spun care. Astept sa il vedeti si sa va dati seama singuri de asta. Imaginile sunt epice.

Nu se poate un sfarsit al lumii fara Statuia Libertatii facuta praf, fara Empire State Building acoperit cu pamant sau un stadion de fotbal american transformat intr-un crater unde extraterestrii umbla in voie.

Partea si mai buna a filmului e ca apare Morgan Freeman (chiar daca nu mai mult de 10 minute, cred), fumand un trabuc ca un adevarat sef. Oriunde e el, te astepti sa joace bine si ca urmeaza sa se intample ceva foarte tare.

Chiar daca aici nu are parte de mai mult de 10 minute pe ecran. Dar e un element important adaugat la grandiozitatea filmului. Poate au incercat chiar sa-l faca prea grandios: impuscaturi, urmariri cu nave prin canioane care sunt de fapt strazile New York-ului, extraterestrii, alte nave, bombe, aparate care sug apa din mari…

E totul acolo.

Pe scurt, merita sa vedeti Oblivion. Premiera filmului va avea loc pe 12 aprilie din cate am inteles. Tom Cruise se tine la fel de bine si in 2077 (sa nu mai zic de Morgan Freeman). Olga Kurylenko e frumoasa si mai tot filmul sta cu ochii inchisi din diverse cauze.

E un film pe care il vezi si te gandesti dupa la el putin sa iti dai seama ce s-a intamplat si daca ai pierdut cumva vreun aspect al actiunii. Mi-e teama, insa, ca o sa se piarda in amalgamul de filme care o sa vina (Man of Steel, Iron Man 3, ca sa enumar cateva).

Citeste si asta

Mortal Engines. Ca si cand Mad Max ar fi facut un copil cu LOTR in masinaria din Wild Wild West

Mai mult nu prea pot sa zic despre acest carusel de clisee cinematografice, o shaorma …

Comentezi ?