Home / Filme / “Domestic” e o mare plictiseala

“Domestic” e o mare plictiseala

domesticDaca n-ai ce face cu banii si vreo 2 ore, daca vrei sa vezi o comedie la care nu prea razi, poti sa-ti pierzi vremea la “Domestic”, cea mai mare plictiseala vazuta in ultima vreme.

Daca ti-e dor sa (re)vezi tipologiile clasice de roman de la bloc:

  • de taximetrist spargator de seminte si bautor de bere la pet
  • de purtator de maieu cu burta si vedere la buric
  • de baba care hraneste cainii vagabonzi, fara sa-i pese de vecini sau regulamente de ordine interioara
  • de nevasta casnica, fara personalitate si putere de decizie
  • de administrator de bloc, inutil si ipocrit, care promite multe si nu face nimic

Si mai ales, daca-ti place sa asisti la discutii ca intr-un cor de babe cicalitoare, asta s-ar putea sa fie filmul pe care il astepti.

N-am vazut de mult atatea personaje care sa vorbeasca atat de repede, unul peste altul, fara nici o noima, haz sau coerenta. Nu termina bine cineva de spus cateva cuvinte, ca imediat incepe altcineva sa trancane aiurea, pe niste subiecte banale, fara substrat, fara umor. Ca niste babe iesite la strada, la o barfa si o samanta. E obositor sa urmaresti despre ce vorbesc personajele. Haos.

Taca-taca, taca-taca, taca-taca. Ce-i aici, recitat de replici sau concurs de dictie incalecata ?

Zici ca e un film facut din 2-3 carpeli de scenariu. Avem povestea familiei administratorului, formata dintr-o mama care poate sa vorbeasca non-stop, un tata cu burta, dar slab de inger si o fetita care, in prima parte pare plina de viata (si de sange de gaina) iar in a doua parte dispare subit, fara nici o explicatie. Ce s-a intamplat cu fetita, cum a murit, cine a omorat-o, ce legatura are pisica cu moartea fetei, toate astea sunt niste detalii care lipsesc din film!

WTF ? Unde e intriga si desfasurarea actiunii? Cum sa spui o poveste fara continut ? Ce-i asta, trilogie? Raspunsurile la intrebari si neclaritatile vor aparea in partea a doua sau a treia?

Avem prototipul barbatului ajuns la vreo 40 de ani si 100 de kilograme, stalpul familiei, cel care aduce bani (insuficienti) acasa, ceea ce ii da dreptul sa se poarte ca un rege ragaitor al apartamentului, demagog si stapan peste ceilalti membri ai familiei, o nevasta supusa si un pusti rasfatat si cam incapatanat, care s-a saturat de jucariile normale si vrea acum sa se joace cu animale.

Si mai e un ametit care viseaza gagici sexy la inmormantare.

domestic-animale

S-a pus atata accent pe “domestic” si pe legatura dintre om si animale, incat ma asteptam sa vad rauri de atasament uman si declaratii de iubire cu tenta de zoofilie.

Nici macar asta . Iepurele ajunge din bratele copilului in tocanita, cainele e trimis la adapostul de vagabonzi, pentru ca apoi sa revina (nu se stie cum, a evadat intr-o noapte cu luna plina) intr-un apartament inghesuit, porumbelul moare din cauza supradozei de muste, dar (probabil) se reincarneaza in papagalul din poza de mai sus, care nu se stie exact de/pe unde a aparut in film. Singura care rezista nechinuita e pisica, dar pana si asta fuge de acasa prin vecini, ca sa revina inapoi peste cateva zile, la caldurica.

Plictisometru: 8 din 10. Am ras mai mult la “Pozitia copilului“. Care e o drama.

Exista totusi si o parte buna. Au fost doar doua injuraturi cu “p***”.

Citeste si asta

Cateva poze de la filmarile pentru “Posada 1330”

Sau ce-am facut eu aproape jumatate din sambata trecuta, prin parcul dacic ASAIR, din comuna …