Home / Online / Feedburner, Jetpack sau MailChimp ?

Feedburner, Jetpack sau MailChimp ?

De cateva zile caut alternative la Feedburner, probabil unul din cele mai utile-dar-ignorate produse de la Google. Ba preia cand vrea el articolele noi, ba le preia cu intarziere, ba afiseaza diferit numarul abonatilor prin RSS la fiecare 2-3 zile, ba nu pot sa-l accesez.

Asa ca am scos optiunea de abonare prin mail oferita de Feedburner si m-am orientat catre alte solutii, cel putin pentru partea de abonare prin mail. RSS-ul va ramane in continuare, Google reader se misca bine.

Primele doua variante care mi-au venit in minte au fost MailChimp (printre cele mai bune servicii web-based de email marketing ) si Jetpack Subscriptions (powered by WordPress).

Parti bune la JetPack Subscriptions

  • Vine ca parte dintr-un pachet de unelte si pluginuri esentiale pentru bloguri, numit Jetpack (stats, contact form, security, gravatar support, mobile theme, coduri de embed si multe altele).
  • E gratuit, foarte usor de instalat si setat.
  • Stie sa trimita singur mailuri cu articolele noi de pe blog

Parti proaste:

  • Nu pot customiza prea multe. Singurele statistici despre cei care aleg sa se aboneze sunt trei: numarul, e-mail-ul abonatilor si data la care s-au abonat (prin widget sau optiunea de “notify me on new posts by mail” din sectiunea de comentarii)
  • Nu am optiune de import. Doar de “export subscribers” in CSV.

Parti bune la MailChimp RSS to email campaigns:

  • foarte multe optiuni, unelte, integrari cu alte servicii (Google Analytics, Facebook, Twitter, Evenbrite, SurveyMonkey, SalesForce, Paypal), setari si statistici. Ofera chiar mai multe decat as avea nevoie.

Parti proaste:

  • E destul de mult de munca la partea de configurare (eu l-am setat deja, acum e functional, dar mi-a luat ceva timp sa ma prind ce si cum functioneaza fiecare pas si optiune)
  • Este un serviciu tip freemium. Asta inseamna ca e gratuit pana la un anumit nivel de utilizare. E gratuit pentru o campanie de e-mailing cu maxim 2000 de adrese de mail si maxim 12.000 de trimiteri pe luna. Cum eu scriu aproape zilnic, ar insemna ca … pana la 400 de abonati prin mail, serviciul ar fi gratuit. Dupa “atingerea targetului”, exista varianta de plata lunara mailchimp plata lunarasau de plata per mail trimis (aprox 3 centi per mail).

mailchimp pay as you go
Acum, intrebarea zilei: Care ar fi varianta cea mai potrivita pentru un blog cu trafic mic sau mediu?

  • Varianta super simpla si gratuita de la Jepack, dar fara prea multe setari si customizari ?

Sau

  • Varianta MailChimp, cu toate setarile si rapoartele detaliate ?

Eu sunt mai geek, am bani de dat la maimute si-mi plac rapoartele, asa ca m-am setat deja pe Mailchimp. Dar pana va ajunge blogul meu la 400 de abonati prin mail … o sa mai treaca ceva timp :)

Cam asa arata formularul Mailchimp. Nu ma supar daca va abonati :D



Citeste si asta

Multumesc, WordPress !

Pentru cei care nu stiau,  data de 25 ianuarie 2003 marcheaza punctul de pornire al …

Comentezi ?