Home / Evenimente / Trimite-ma pe santier!

Trimite-ma pe santier!

Daca vrei sa razi de cum imi sta cu casca de protectie in cap,

Daca vrei sa ma pui sa car molozul,

Daca vrei sa stau o zi intreaga intr-o salopeta,

Daca vrei sa ma vezi cum imi dau cu ciocanul peste degete,

Daca vrei sa muncesc in constructii,

Daca vrei sa las calculatorul deoparte o zi intreaga,

Daca vrei sa vezi cum ma catar pe schele sau cum stiu sa dau cu matura-n foras,

Si cel mai grav … daca vrei ca martea viitoare sa ma trezesc la ora 5 de dimineata!!! … exista o modalitate prin care poti sa ma chinui putin, sa ma  pui la munca de voluntariat si sa faci o fapta buna. Mai exact, martea viitoare va avea loc editia a doua a proiectului Big Build (Editia 2011 a castigat doua premii I la Gala Societatii Civile), in care voluntarii Habitat for Humanity Romania vor construi 11 case (de la zero) pentru 11 familii nevoiase din satul Preajba, judetul Dolj.

Printre voluntari vor fi si cativa bloggeri care vor da o mana de ajutor la reconstruirea caselor (planul casei). Nu doar poze si live-blogging, ci munca pe bune. Problema e ca toata deplasarea asta, cu atatia oameni, pana la Craiova si inapoi, costa ceva bani.

Din fericire, transportul dus-intors si mesele au fost acoperite prin sponsorizarea celor de la AdVenture si Fundația Vodafone.

Veneam oricum, pe cheltuiala mea, doar pentru ca e un proiect care imi place si care ajuta “pe bune” niste oameni care au nevoie de sprijin si implicare. Moment in care apare urmatoarea propunere: vreau sa strang macar 300 de ron, pe care sa-i donez unei familii nevoiase, alese dintre cele 11 pentru care noi vom munci in cadrul proiectului.

Mi-am deschis un cont de donatii pe BigBuild.ro, acolo unde puteti dona pentru a ma ajuta sa ajut mai mult decat pot sa o fac singur, cu un ciocan si niste cuie in mana. Sau cu un articol pe blog.

Vreau sa ma duc acolo si cu niste bani, care sa-i ajute pe cei din Preajba sa-si cumpere cateva lucruri utile. Ca de casa noua. Vreau sa vad daca putem strange macar 300 de ron.

Prin donatii online aici, prin transfer bancar la orice banca  (IBAN RO25 BRDE 050S V150 1751 0500 – BRD, sucursala Oradea) sau daca vrei sa ne intalnim la o bere/suc/cafea/apa plata. Pun eu primii  100 ron.

Si ca sa nu fie doar o donatie si atat, anunt de pe acum ca toti cei care vor dona vor fi invitatii mei “exclusivisti” la un-fel-de-afterparty pe care o sa-l organizez eu luna viitoare, special pentru cei care au m-au ajutat cu donatiile pentru proiectul BigBuild.

Am deja o locatie (sau doua) in minte, cateva idei de ce-se-poate-intampla-pe-acolo, dar prefer sa nu dau acum prea multe detalii. Cert e ca vom avea sigur niste boardgames, un kinect si cateva surprize. Daca nu stii ce-i ala Kinect, o sa te invat eu. O sa-ti placa. MULT :D

Practic, biletul de intrare la party este donatia ta (orice suma vrei tu) catre familiile din Prejba.

Asadar, putem sa strangem impreuna 300 de ron ?

Update: Multumesc pentru implicare si donatii, am strans peste 300 RON. Mai exact, 350 :)

Citeste si asta

Cum poti sa-l ajuti pe Mos Craciun

In caz ca nu te-ai hotarat cum, unde, cu cine si de ce vrei sa …

5 comentarii

  1. Auras, ca sa fii la moda, trebuia sa scrii “putem noi ca oameni sa strangem 300 de lei”?

  2. Raluca Stefana

    Mie mi-a placut campania ta de strangere de fonduri inaintea plecarii pe santier,chiar am donat o suma in contul mentionat de tine in articolul ,,Trimite-ma pe santier,, dar nu am primit nici un raspuns de la tine. Singura mea intrebare este daca au ajuns banii donati la tine si pana la urma daca ai reusit sa ajuti acele familii? Sper ca toata chestia nu a fost o teapa.

  3. Raluca,
    Poti sa-mi spui exact daca ai donat online sau prin transfer bancar? Pot sa-ti spun sigur ca banii (350 RON) pe care i-am strans eu de la prietenii cu care m-am intalnit pt donatii au ajuns in urna de donatii amplasata pe santier.
    Donatiile online si cele prin transfer bancar au ajuns in contul asociatiei, care le va redirectiona mai apoi catre familiile inscrise in proiect.
    Cat despre munca si ce am facut pe santier, am scris deja un articol la adresa https://aurasmihai.ro/2012/10/ce-am-facut-pe-santier/
    Un video gasesti si la Razvan http://razvanbb.ro/2012/10/ce-ai-facut-ieri-la-birou-construim.html

    Si nu, toata chestia asta nu a fost o teapa. Proiectul Big Build are o traditie in spate si multi oameni muncitori si seriosi care fac parte din Habitat for Humanity Romania

    PS: Iti multumesc frumos pentru donatie si implicare :)

Comentezi ?