Home / Diverse / Cum sa trolezi un chelner ungur

Cum sa trolezi un chelner ungur

Ghid de trolling in trei pasi simpli. Cred ca merge cam pentru orice ungur. Sigur ar fi mers pentru orice ungur pe care l-am intalnit eu in city-break-ul la Budapesta.

Pasul 1. 

Ai nevoie de un chelner (e ok si cu un salvamar, portar sau vanzator de butic). Preferabil unul care pricepe engleza, nu cineva care se scuza cu ” ai spic lital bit inglis. Ai not nou. Sori!”, atunci cand il intrebi ceva legat de meniu sau alte indicatii. In realitate, “lital bit inglis” inseamna “am invatat pe de rost doar 3 fraze, pe alea le repet ca un papagal, de dimineata pana seara”.
Bun. Iei chelnerul la intrebari. Ce e chestia asta, ce inseamna asta, ce contine aia, ce ar recomanda. Toate intrebarile in engleza.
Dupa care … prima lovitura! 
Il intrebi “Are you hungarian?
Daca e ungur (iti dai seama dupa numele de pe ecuson), o sa raspunda foarte surprins “Yes, i’m hungarian”.

Pasul 2, a doua lovitura.

Il intrebi: “Are you sure?”
El o sa raspunda “Yes, i’m very sure i’m hungarian”, mult mai surprins ca prima data. Si o sa intrebe de ce. Daca nu intreaba, arunci oricum bomba de la pasul 3:

You speak very good english“. O sa vezi un zambet tamp pe moaca lui. Si un pic de mandrie.

Continui cu ” Unlike everyone in your country!“.

Zbang, l-ai zapacit de tot. I-ai laudat engleza, motiv de mandrie pt inca 3 generatii, dar i-ai facut praf pe restul conationalilor, pe care ii banuiesc ca nu stiu mai mult de 10 cuvinte in engleza/pe cap de locuitor.

Saracul chelner, nici n-o sa-si dea seama cum sa reactioneze.  Sa se bucure ca are o engleza inteligibila, sau sa fie suparat ca e inconjurat de “nem tudom-i”.

Daca e baiat destept insa, o sa se plimbe ca un cocos infoiat prin restaurant, de fiecare data cand trece prin dreptul mesei voastre. Fix ca al nostru. (paranteza: se mananca foarte bine la Bali Cafe din intersectia Astoria)

PS1: Pun pariu ca o sa povesteasca si nepotilor: “bai copii, cand eram chelner, prin 2012, unii mi-au zis ca vorbesc bine engleza. Vedeti, asta inseamna sa te uiti la Tom&Jerry fara dublare !”

PS2:  O sa apara si articolul cu impresii din Budapesta, ceva mai tarziu.

Citeste si asta

De vorba cu un impartitor de calendare cu Ponta

Azi de dimineata, pe la 9 si ceva, in statie la Perla, langa nou-aparutul cort …

Comentezi ?