Home / Filme / Toata lumea din familia noastra

Toata lumea din familia noastra

Toata lumea din familia noastra” este o poveste despre un tata divortat care vrea sa petreaca un week-end cu fiica lui de 5 ani. O situatie care poate fi oricand o poveste reala si material de “Stirile de la ora 5”.

Lucrurile se complica insa undeva pe la jumatatea filmului, iar totul se transforma intr-o telenovelo-drama familiala  care a reusit sa ma puna pe ganduri destul de mult.

Ce-i poate trece prin minte unei fetite de 5-6 ani, atunci cand vede cum parintii ei  se cearta in ultimul hal ?

Dar cand isi vede mama si iubitul acesteia legati la maini si la picioare, cu un calus in gura, in bucatarie, ambii imobilizati de taticul ultra-protectiv si posesiv?

Cum poate innebuni un intelectual aparent calm si calculat atunci cand este fortat de imprejurari si fosta sotie (tutorele legal al unicului copil) sa se supuna unor reguli, restrictii si conventii aparent absurde, cu care nu este deloc de acord ?

Daca la inceputul povestii tineam cu el si il intelegeam pe taticul-personaj principal, in a doua parte am reusit sa ma delimitez si sa dezaprob total toate gesturile lui. O problema actuala, un lung-metraj filmat in stilul “Marti dupa Craciun“, de foarte aproape de actori si actiune, inghesuit intr-un singur apartament. Nu e wow, dar e un film bunicel, de popcorn.

Cu Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Tamara Buciuceanu Botez, Serban Pavlu si o pustoaica foarte simpatica: Sofia Nicolescu.

Un film pe care parca mi l-as cumpara, sa-l am acolo, in colectia personala de filme asa-si-asa.

Citeste si asta

8 despre “Cei opt odioşi / The Hateful Eight”

Cu 3 ore si 7 de minute, “Cei opt odioşi / The Hateful Eight”, western-ul scris si …

Comentezi ?