Home / Diverse / Tacuti la aceeasi masa

Tacuti la aceeasi masa

Citind articolul asta de la TVDece, mi-am adus aminte de o faza ciudata pe care am observat-o sambata trecuta, intr-o cafenea de langa Cismigiu.

El si ea: un cuplu la vreo 35-40 de ani, imbracati frumos, se aseaza tacuti la o masa din fata mea si se uita prin meniu. Isi comanda o apa plata si o cafea.  Dupa vreo 10-15 minute in care au schimbat doar cateva cuvinte si s-au multumit doar sa soarba din cafea (respectiv apa plata) si sa mai arunce cate un ochi pe strada, la oamenii care treceau pe langa parc … au cerut nota de plata, au achitat, s-au ridicat si au plecat. Tot in tacere, dar tinandu-se de mana. 

Dupa cele 10-15 minute de semi-tacere, in care abia si-au vorbit. Si de aici cateva intrebari. Sau curiozitati personale:

  • E oare asa de greu sa porti o discutie cu consoarta la varsta aia ? Sau cei doi erau genul mutulici/ne intelegem din priviri, asa ca nu trebuie sa ne mai vorbim ?
  • Unde e distractia in a sta la o masa/terasa in aer liber si a bea o apa plata ? In apa ?
  • A fost oare vreun moment tip “Na, ca te-am scos si la terasa, ca sa nu te mai aud ca noi nu iesim in oras” si eu nu mi-am dat seama ?
  • E simpatic sau dubios ca au plecat tinandu-se de mana, desi nu si-au vorbit aproape deloc ?

 

Citeste si asta

Intrebari despre site-ul de 250.000 euro al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

Am citit articolul asta si am ramas atat de surprins de ce am aflat si de …

3 comentarii

  1. Nebanuite-s caile relatiei :D

  2. Mie nu mi se pare nimic dubios, ba chiar imi place cand se lasa tacerea la o masa. Uneori ma amuz cand vad pe cineva care simte nevoia sa spuna ceva, pentru ca tacerea i se pare inconfortabila.

    Mi se pare genul ala de moment de liniste pe care nu il strici decat daca ai ceva foarte bun sau important de spus. Exista iesiri la barfe, povesti, glume, dar sunt frumoase si ceaiurile tacute, cand te bucuri de atmosfera, de bautura si de simpla prezenta a celuilalt. Peace of mind :)

  3. @Carmen E si asta un punct de vedere :)

Comentezi ?