Home / Diverse / De ce sa vizitezi Amsterdam-ul

De ce sa vizitezi Amsterdam-ul

Ziceam aici ca daca se inscriu minim 10 bloggeri amuzanti in concursul BlogJuan, o sa vin cu cateva surprize. Una din ele e articolul asta, asa ca am facut un mic research, si am venit cu cateva motive pentru care s-ar merita sa vizitezi Amsterdam-ul, indiferent daca amuzantii castiga sau nu concursul.

Pentru ca au canale. Navigabile. Si pentru ca poti sa vezi cum e sa-ti petreci ziua leganandu-te intr-o “casa plutitoare”. Si poate ne spui si noua daca apa din canalele Amsterdamului are gust de “verdeata”. Sau daca poti sa pescuiesti direct prin fereastra din dormitor.

Pentru ca au multe muzee. Decat 51. Pline de picturi si sculpturi celebre. Motiv pentru care poti sa intrebi pe oricine “Is this the Queen?” sau sa-i pui coarne lui Van Gogh. Sau poti sa dai skip la toate si sa te duci la singurul care conteaza.

Pentru Red District. Se spune ca sunt cam 500 de ferestre cu “exponate blonde, brunete sau roscate”. Cine s-ar baga la un unboxing si review de produs ?

Cafeneaua Mellow Yellow. Cica au marfa buna :D

Pentru pietele de flori. Sunt sanse mari ca prietena ta sa se sature de atatea flori incat n-o sa mai vrea sa vada nici macar un ghiveci pe strada. Daca nu o sa se intample asta, roaga-te macar sa nu afle ca te poti casatori (legal) pe aeroport. Sau ca exista strada asta. Magnet de fete :)

Poti sa pedalezi linistit. Pe urma sa ne spui si noua cum e sa te plimbi printr-un oras care are mai multe biciclete decat masini. Si peste 15.000 de km de piste de biciclete. Ma intreb cum si daca se injura biciclistii olandezi intre ei cand unii nu cedeaza trecerea. (“pedala-ti-as vreo doua-n intersectie” ar fi o varianta…)

Pentru Stroopwafel. Care ghici-cu-ce-ar-merge

PS: N-am fost la Amsterdam. Inca. Dar dupa articolul asta … m-as cam duce :))

PS2: Eu am doar 7 motive, mai am nevoie de minim 3 sa completez lista. BlogJuani amuzanti, asta e sansa voastra :)

Citeste si asta

Ce-i asta? O frunza! Parodie dupa reclama Cosmote

Astazi m-am vazut cu Cristian si Vali, doi dintre bloggerii amuzanti inscrisi la categoria “Amuzanti” din …

8 comentarii

  1. Sunt maxim 200 de ferestre:P been there:))

  2. V-ascundeţi după deget de parcă nu v-aţi gândi la droguri.

  3. Chestiuni precum dragostea, muzica şi cocaina.

  4. M-a uns pe suflet Ovi. Votez cu el pentru comentariul de mai sus.

  5. Îmi place cum ai încercat să eviți elegant tocmai motivul pentru mai toată hipstereala românească face pelerinaj la Amsterdam. GG tu! :D

Comentezi ?