Home / Evenimente / Teatru, Ludika si Foursquare

Teatru, Ludika si Foursquare

Aseara am avut ghinionul sa merg la Teatrul de Vara din Herastrau, la  ultimul spectacol din cadrul primei etape a proiectului cultural Ludika. Zic ghinion, pentru ca am impresia ca am venit la cea mai proasta piesa din program.

Corina a avut mai mult noroc lunea trecuta, ea a plecat impresionata de Anca Sigarteu. Teapa mea, eu am plecat cam dezamagit de piesa, mai ales ca  ideea unui teatru de vara pentru amatori imi place. Si la 1 RON biletul de intrare …

Eu ma asteptam sa rad mult la “L-V, 8:00-16:00”, comedia de aseara, in care “Lari Giorgescu joaca rolul unui tanar a carui viata este surprinsa in 3 etape esentiale: la varsta de 6 ani, la cea de 7 ani si apoi la 24“.

Am vazut in schimb niste glumite rasuflate, tip Garcea si Vacanta Mare inainte sa apara la TV, un pusti care juca rolul unui copil cu prea mare imaginatie, alegand de la scena in public si inapoi cu o dezinvoltura care a reusit sa smulga cateva zambete. Desi gandita in 3 parti, eu am vazut doar doua parti. Una proasta si una mai putin proasta. Retineti numele: Lari Georgescu, un actor bunicel intr-o piesa proasta.

Prima parte, in rolul unui copil aparent retardat, foarte vorbaret si cu multe idei imprastiate. I-a iesit partea cu retardarea, am ras pentru prima data, dupa vreo 20 de minute. Iar eu rad mult si destul de usor. Degeaba, ma simteam ca la un stand-up plictisitor, cu gume si glume depasite, la care milfele din faţa mea ranjeau ca proastele.

A venit si a doua parte, cand actorul a intrat in pielea pustiului de 7 ani, care incepe sa fie chinuit de caligrafie, primele litere din alfabet si mai apoi de biologie, legile fizicii, integrale, matematici speciale, etc.

Dupa care s-a trecut rapid la faza in care personajul are 24 de ani si lucreaza ca sclav pe plantatia de call-center. Acolo am mai ras de 2 ori, partea asta ar trebui pusa cu dedicatie, celor care lucreaza la *222. Singurul moment in care am simtit ca am venit la o comedie, nu la o biografie plictisitoare cu un pletos blond.

Mihai si Flavia ziceau ca sceneta si actorul se potrivesc unui public mai mic, nu intr-o sala de 2000 de locuri, si ca lor le-a placut mai mult varianta din Green Hours. Asa o fi, eu nu m-as mai duce sa-l mai vad inca o data pe individ, sa verific daca asa e!

Mai ales daca s-ar incepe si acolo cu 20 de minute intarziere!  Nu e corect, Pandutzu a venit la 7 fara ceva, a dat checkin la fix, toti fanii lui cred ca se cultiva, in timp ce el o arde pe twitter, si voi incepeti la si 20 ?

Ce vor crede fanii lui Pandutzu, care abia asteapta de la el informatii relevante, care abia asteapta sa dea checkin cand mananca, cand se bronzeaza, cand se balacestecand danseaza topaie, cand se relaxeaza, cand e pe autostrada, in sedinte, sau cand si daca ajunge acasa la ora care trebuie ?

Ce vor crede fanii lui Pandutzu cand vor afla ca de fapt, acesta s-a cultivat mai tarziu decat a anuntat el pe twitter, asa cum e pe program ? Ce-ar zice fanii de pe Foursquare daca ar afla ca piesa a inceput la si 20 ?

Daca Pandutzu trebuia sa plece la 9, sa dea checkin in alta parte ? Credeau fanii ca Pandutzu s-a cultivat o ora intreaga, pe cand el a stat la teatru doar 40 de minute ? Credeau! Va rog eu, incepeti la fix!

PS: Cum ar fi sa mearga cineva zilnic (sau de mai multe ori pe zi) sa dea checkin pe langa casa lui Pandutzu, sa-i fure “primaria” lui si lui Lucian ? Se ofera vreun vecin ? :))

Citeste si asta

Dacă vrei să râzi vreo 15 minute …

Iti recomand video-ul asta. Nina Conti pare sa fie combinatia perfecta un ventriloc si un …

5 comentarii

  1. Mah, tu ai ceva cu fanii lui Pandutzu!

  2. Piesa nu a fost atat de nasoala pe cum o descrii (parerea mea :D). Avea farmecul ei. Mie mi-a placut. :) Trebuie sa privim lucrurile mai relaxat putin. De asta ii spune #ludika.. e o joaca frumoasa! :)

Comentezi ?