Home / Diverse / Aplicatii gratuite de facturi online. Cateva recomandari

Aplicatii gratuite de facturi online. Cateva recomandari

In ultima vreme tot caut solutii online pentru a centraliza mai bine facturile emise de PFA-ul proprietate personala. Am tot folosit cateva programele gratuite si cateva pe bani, si am ajuns la un shortlist de aplicatii pe care le poate folosi oricine, pentru nevoie simple, uzuale de facturare.

Eu am nevoie de lucruri simple: registru de clienti, lista de facturi (format pdf), cateva rapoarte, si stocarea tuturor informatiilor pe un server.

Asta ca sa nu plang dupa documente daca mi se arde hardul sau se intampla ceva cu calculatorul. Adica fix ce mi s-a intamplat deja acum o saptamana, cand s-a ars laptopul. Noroc ca am aproape tot pe FTP !

Asadar, cateva recomandari personale. Daca stiti si alte variante gratuite, astept sugestii in comentarii !

Aplicatii web

http://www.facturionline.ro  vad ca cei de la Smart Bill tocmai au lansat versiunea de Cloud, pare cel mai user-friendly si mai „bine dotat” program de facturare, avand pe langa interfata online, si aplicatii native pe iOS si Android. Mentionez si conexiunea securizata SSL, conectarea la casa de marcat, facturi in alte monede si suportul dedicat.
Vad ca au si o versiune de gestiune a stocurilor/ contabilitate primara, www.gestiune-stocuri.ro, care mie nu-mi e necesara, insa am auzit de bine de ea.

www.simpleinvoices.org – l-am gasit pe acum vreo 2 luni pe  Code.Google.com. Are nevoie sa fie instalat pe un server (php, apache, mysql). Foarte multe optiuni, multi-language, rapoarte, PDF.

www.facturaonline.ro – destul de avansat pentru ceva gratuit. merita mai multa atentie si promovare. au si blog

www.factureaza.ro – au si versiune free. pentru planurile  cu plata, exista si optiune de ssl, branding propriu, si emitere automata de facturi

Aplicatii  desktop

Smart Bill – au si versiune demo 30 de zile. Am cumparat acum 2 ani kitt-ul pentru PFA, am fost multumit de el. Aplicatie desktop in java, cu multe optiuni. Am renuntat la el pentru ca am gasit alternative online.

Facturier-Util – l-am vazut, nu mi-a placut. Face figuri pe windows 7 si la instalare

sursa poza si idee buna de tricou. Pentru fete :))

Citeste si asta

Jucarii de la Google: Santa Tracker

Cineva de la Google a intrat prea mult in spiritul sarbatorilor de iarna si a …

22 comentarii

 1. Eu am folosit Facturis – http://www.facturis.ro/
  Versiunea EASY e cea mai ieftina, are posibilitatea de test 15 zile.
  Nu le-am incercat pe cele sugerate de tine, dar am dat intamplator peste el si mi s-a parut usor de folosit.

 2. E-Contab.net este tot o aplicatie de … proforme. Varianta este beta, din pacate nu am mai avut timp la dispozitie pentru a o imbunatatii.

 3. Conteq este un program de facturare online lansat anul trecut – http://conteq.ro. Face cam tot ce ai nevoie pentru emiterea si gestiunea facturilor, de la operatiuni de baza pana la functii mai complexe gen rapoarte si situatii, posibilitati de personalizare a facturii, facturare automata (pentru facturi recurente), facturare in mai multe limbi si in orice moneda. 30 de zile este gratuit, apoi programul este disponibil pe baza de abonament lunar, la preturi foarte competitive. Te incurajez sa incerci ;)

 4. Micro-ERP un soft complet de facturare cu o interfata intuitiva, la un pret foarte bun.
  Cand ai putin timp te rog sa te uiti peste el :)
  Mersi.

 5. http://facturare.gsystems.ro/ – este o alta aplicatie de acest gen – eu cred ca este cel mai bun in acest moment

   • pentru ca este usor de folosit, are nomenclator clienti, delegati – introduci datele numai o singura data dupa acea emiterea unei noi facturi se face in cateva secunde, tine evidenta platilor, genereaza automat chitantele, se pot personaliza facturile cu logo propriu, gestionarea facturilor este foarte usoara, are mai multe posibilitati de filtrare … etc. :)

  • facturare.gsystems.ro mi se pare cel mai bun pana acum, program gratuit, profesionist, usor de folosit.
   Apoi, daca exista variante absolut gratis, de ce sa dai bani pentru un program care poate stie mai putin decat unul gratuit…

 6. cum iti facei chitantele la simpleinvoices, ca am vazut ca nu are. foloseai un alt program?

 7. uite aici o aplicatie de facturare gratuita:
  http://www.komsoft.eu . nu instalezi nimic decat java. ai cateva rapoarte si suport gratuit

 8. ce aplicatie online pt facturare folositi acum?

 9. Eu folosesc Smart Bill acum, imi place foarte mult.
  Am gasit inainte http://facturare.gsystems.ro/, mi-a placut extrem de mult, doar ca nu l-am folosit din urmatoarele motive (poate sunt hilare, dar eu nu ma pricep la asta, nu sunt contabil):
  -1. campurile unde introduci datele clientului nu permite sa scrii un nume mai lung (la banca si la numele firmei, daca retin bine). Asta nu a fost atat de importanta, puteam trece peste.
  -2. Eu eram neplatitor de TVA, iar contabila mi-a spus ca trebuie ca factura sa nu aiba de loc coloaa TVA. Puteam sa trec TVA 0%, dar mi-a spus ca nu e bine. I-am rugat sa faca si o versiune pentru neplatitorii de TVA, dar nu au vrut, deci nu am putut sa folosesc aceasta varianta (facturare.gsystems.ro).
  In rest, imi place foarte mult.
  Am gasit si eu pe net multe alte oferte, dar unele nu aveau nici date de ciontact sau alta modalitate de contact pe website (NIMIC!!!), asa ca nu mi-am permis sa risc sa dau informatii sensibile aiurea pe net.
  Ce sa spun, alte oferte din lista data de dvs. nu am gasit, este adevarat, nu am cautat mult.
  Un cunoscut mi-a recomandat Smart Bill si asa cal-am luat.

 10. Salut,

  Intradevar SmartBill e printre cele mai intuitive si au un suport bun.
  Daca vrei Online, au lansat recent si o astfel de versiune.
  http://www.facturionline.ro/ – se cheama Smart Bill Online.
  Cred ca au si versiune gratuita.

 11. Incearca http://www.firstcont.ro
  Are TOT CE POTI AVEA NEVOIE si este GRATIS !!!
  Este probabil cel mai intuitiv si atragator design

  • Salutare,

   Multumesc Smin de sugestie. Am incercat platforma http://www.firstcont.ro si sunt foarte incantata de ea. Ma ajuta mult in activitatea agentiei mele de turism. Cautam de mult un soft pentru contracte si cu nivele de acces diferite. Va recomand! :)

 12. Ovidiu-Florin Bogdan

  Mulțumesc de postare.

  SimpleInvoices s-a mutat pe GitHub: https://github.com/simpleinvoices/simpleinvoices
  Aplicația e super. Atât că în română a fost tradusă de niște persoane ce nu știu scrie românește.

Comentezi ?