Home / Diverse / Internet Banking de la Banca Transilvania – partea 2

Internet Banking de la Banca Transilvania – partea 2

Internet Banking de la Banca Transilvania

Ieri am luat decizia de a mai da o sansa e-banking-ului de la Transilvania, dupa un an si ceva de la primul articol despre internet banking-ul marca BT, dupa care am renuntat sa mai folosesc interfata lor si am ales sa platesc online cu cardul direct pe site-uri.

De ce ?

1. Pentru ca nu vreau sa stau lunar pe la cozi sa platesc niste bani pe care statul nu este in stare sa-i incaseze, oferind conditii decente sau modalitati de virament rapide. E-romania fail. Chiar, parca pe 25 septembrie trebuia sa fie online, stie cineva ceva de portal ?

Detalii despre care sunt regulile obligatorii de completare a ordinelor de plata in cazul platilor catre Trezorerie, prin BT,  sunt aici

2. Eram curios sa stiu daca s-a schimbat ceva din martie 2009, cand am renuntat la serviciul asta. Surpriza sau nu, se pare ca a ramas cam la fel. Adica prost.

3. In curand o sa am acces si la un E-banking ING, vreau sa fac comparatie cu ambele sisteme up and running

4. Mi-a placut ideea lui Razvan de a infiinta grupul  “Da! Eu cumpar online! “ pe facebook

Cum a decurs procesul de inscriere?

Am avut vreo 7 pagini fata-verso de  stampilat si semnat. La fel si cu exemplarul nr 2, care e identic cu primul. Contractul se gaseste aici, in original. In total vreo 30 de stampile si semnaturi pentru un amarat de user si o parola pentru o aplicatie urata, care merge doar pe Internet Explorer. Cu pop-out-uri !

Plus alt formular in care a trebuit sa bifez si sa scriu data – astea da date de identificare. Nu intrebari daca am cardul inrolat in 3D Secure (este, multumesc de neintrebare), fara intrebari daca stiu sa folosesc mouse-ul, stampilezi pana ramai fara tus si la revedere…

Cat costa ? 20 Ron/luna pentru un PFA + comisioane la tranzactii si/sau 10 RON pentru persoane fizice + comisioane

Cat dureaza ? 3 zile lucratoare. 3 ! Care sunt de fapt 5 zile, ca am venit miercuri, iar  sambata si duminica asp-ul si baza de date sunt in vacanta …

Partea buna in tot procesul asta e ca te poti inscrie la orice sucursala BT, indiferent de unde ai deschis contul.  Iar foile cu user si pass se pot ridica de la orice agentie din apropiere.

Promit ca o sa revin pe blog cu o paralela intre internet banking-ul de la Banca Transilvania si cel de la ING. Si cu comisioane !

Pana atunci, cine ce experiente a avut cu internet-banking-ul ? Si cu cine ? :)

1 comentariu

  1. Eu folosesc BT24 de la inceput si pot sa spun ca e ff comod. Da, partea de setup e like a hell, te chinui la inceput, cererea de certificat in fiecare an iti poate crea probleme (si lucrez in IT) dar interfata e super OK. La fel lucrez si cu ING tot pe net, e si acolo super OK, doar ca acolo tot trebuie sa folosesc digipass pt orice tranzactie, ar fi fost mai ok o cheie privata + certificat.

Comentezi ?