Home / Personal / Rezultatele mele – testele Top Talents Romania

Rezultatele mele – testele Top Talents Romania

Cu mentiunea ca la testul cu chestii ciudate de logica/rezistente colorate  am completat total aiurea (n-am inteles deloc chestia aia, si sincer, nici nu mi-am dat silinta sa inteleg),  mai jos sunt rezultatele finale ale testului Top Talents (da, m-am calificat mai departe, ne vedem pe 14 mai).

Analizand rezultatele,  mi se pare destul de apropriate de realitate, chiar daca notele mai mici la unele categorii sunt totusi prea mici fata de realitate si autoevaluare.

In alta ordine de idei, mi-am propus sa devin mai activ pe blog (am scuza, motivul pentru care am fost ocupat apare a aparut pe 3ner.ro zilele astea, sub forma de brosura :D )

Testele Shapes intorc o lista de 18 competente. Acestea sunt impartite din punctul de vedere al programului in esentiale, preferabile si altele. Ordinea in care ele sunt descrise  mai jos este aleatoare.

Pentru fiecare competenta, testul Shapes intoarce o nota de la 1 la 9. Notele nu sunt date pe o scara absoluta ci sunt raportate la norma grupului. Grupul este reprezentat de toti cei 1227 de candidati calificati in faza a doua si care si-au dat testele. Asta inseamna ca de exemplu, cineva care a luat nota 7, este peste media grupului care este 5, dar sub cel mai bun rezultat din grup care echivaleaza cu nota 9.

Notele obtinute isi spun astfel cat de bine stai fata de ceilalti candidati din program, foarte probabil unii dintre cei mai buni tineri din Romania in acest moment.


Initiative & Responsibility – nota ta este 4

Masoara capacitatea unei personae de a lua initiativa si de a-si asuma finalizarea ideilor propuse sau a proiecteleor in care se implica.

Influence – nota ta este 8

Masoara capacitatea unei personae de a sustine si convinge pe cei din jur de validitatea argumentelor sale intr-o discutie unul la unu sau de grup.

Analysis & Judgement – nota ta este 5

Descrie capacitatea analitica si de a face judecati de valoare a unei persoane.

Innovation – nota ta este 7

Masoara capacitatea de a genera idei noi si de a pune sub semnul intrebarii “modul traditional de a face lucrurile”.

Execution – nota ta este 5

Capacitatea unei personae de a transpune in practica un plan de actiune.

Constructive teamwork – nota ta este 6

Descrie capacitatea de a relationa bine cu colegii de echipa, mai ales in situatii tensionate

People development – nota ta este 6

Surprinde capacitatea unei personae de a investi in dezvoltarea si cresterea celor din jurul sau, fie ca sunt colegi la acelasi nivel sau subordonati.

Vision & Strategy – nota ta este 6

Capacitatea de a construi o viziune pe termen lung si de a intelege si anticipa corect influenta diversilor factori asupra obiectivului vizat.

Professional expertise – nota ta este 6

Dorinta de a dezvolta un portofoliu de cunostiinte care sa te pozitioneze ca expert in aria ta de interes. Arata in ce masura acest lucru este important pentru tine si faci eforturi in aceasta directie.

Business Development – nota ta este 7

Identifica oportunitati, construieste relatii cu clientii si are un simti dezvoltat de cum se creste o afacere.

Systematic approach – nota ta este 4

Denota capacitatea unei persoane de a incepe un lucru anticipand toti pasii care vor urma, capacitatea de a creiona un plan de actiune si de a-l urmari pas cu pas.

Effective communication – nota ta este 7

Abilitatea de a comunica bine cu cei din jur, de a fi capabil sa te exprimi intr-un mod coerent si de a te face usor inteles de catre interlocutorul tau.

Steadiness – nota ta este 5

Abilitatea de a fi mereu gata de actiune. Genul de oameni care se mobilizeaza rapid, nu au nevoie de timpi mari de incalzire si/sau acomodare.

Self development – nota ta este 3

Preocuparea pentru dezvoltare personala, pentru cresterea permanenta atat din punct de vedere personal cat si professional. Preocuparea pentru a invata mereu lucruri noi.

Bottom line focus – nota ta este 3

Masoara orientarea catre rezultate si capacitatea de a nu te pierde in “process”, de a fi mereu constient de rezultatul final care trebuie obtinut.

Networking – nota ta este 7

Capacitatea a  interactiona usor cu oameni noi, de a construi relatii de lunga durata si de a obtine suportul celor din jur pentru intiativele tale.

People management – nota ta este 8

Capacitatea de a conduce echipe.

Organizational awareness – nota ta este 6

Capacitatea de a lua in considerare nevoile organizatiei din care faci parte atunci cand iei o decizie. Puterea de a intelege realitatea organizatiei si de a intuit efectele actiunilor tale in acest context.

Comentezi ?