Home / Diverse / Nu mi-e asa teama de Coronavirus cat de …

Nu mi-e asa teama de Coronavirus cat de …

  • ignoranta unor inconstienti care nu-si dau seama de gravitatea situatiei, de tipul Ana Morodan, care se plictisesc acasa si nu concep sa puna un pic pauza la niste servicii ne-esentiale de tip spalat si coafat la salon sau burgeri pozati si mancati in localuri instagramabile. Un fel de nea Nelu, politistul “special”, plecat in Israel cu amanta, intors la impartit de martisoare si infectat familie si colegi, sau penelistul Chitac care n-a anuntat ca e infectat cu corona si nici nu a acceptat sa fie transportat cu izoleta, dupa ce a interactionat cu zeci de oameni.
  • de faptul ca depindem de niste politicieni care nu au dovedit ca putem avea incredere in ei. Iohannis tace cand ar trebui sa vorbeasca si cand vorbeste, nu spune nimic. E incredbil sa anunti stare de urgenta care intra in vigoare peste 2 zile, dar sa nu spui ce presupune asta si ce nu. Oana Marinescu spune mai bine.  (update: luni, ora 11, nici un anunt oficial despre ce masuri se vor lua in aceasta stare de urgenta). Orban face conferinta de presa cu jurnalisti, pe care ii anunta ca a fost in contact cu o persoana depistata cu CoronaVirus si ca se va duce in izolare, DUPA ce va fi testat, expunand jurnalistii inutil la un risc de contaminare. Apoi, din siguranta vilei lac pazite de SPP si a pozitiei recuperate de la Florin Citu, anunta masuri generale si pregateste terenul pentru un posibil esec, datorat personalului insuficient din spitale. De la PSDisti nu am asteptari, se intrec care sa fie cel mai mizerabili si populisti. Exemple: Sector 5, PSD Lumina (judetul Constanta). Arafat e inca blocat pe temele “avem de toate” si “vom lua masuri”. Partidele noi sunt mici si limitate ca impact, mai ales ca partea executiv-administrativa e la Guvern. Pot doar sa observe, sa comunice informatii si sa propuna masuri, pe langa cele ale asociatiilor profesionale/sociale.
  • de lipsa dotarilor medicale si de conditiile si posibile infectii nozocomiale suplimentare din spitale. Te duci pentru un control de baza si te intorci cine-stie-ce. Deja au aparut informatii dinspre unii medici mai curajosi, care reclama lipsa de resurse (masti, echipamente de protectie), empatie si suport din partea sefilor din spitale, numiti politic in functii. Unu, doi. 
  • de riscurile pe care si le asuma atat personalul medical (doctori, asistente, personal administrativ), cat si oricine intra in contact cu multi oameni (casieri, farmacisti, vanzatori, curieri, soferi). Daca sistemul medical va avea probleme grave …
  • de dezinformarea in masa si conspirationtita din TV (latrina3, GhitaTV), site-uri de fake news si presa ne-independenta. Tentatia de senzationalism si conspirationalita e foarte mare, mai ales la cat de pregatita e Romania pe zona de sanatate (mai tineti minte cele 8 spitale regionale promise de Dragnea & PSD in campania din 2016? Teapa, au ramas doar pe hartie!)
  • de faptul ca singurul lucru pe care il pot face acum constructiv e sa stau acasa (si sa ajut cum pot, online). Vezi aici cateva zeci de Inițiative civice/private din România care ajută pe durata Coronavirus

Mai bine auto-izolat acasa decat in carantina la gramada, printr-un salon, cort sau hala.

 

Un fel de lista de postari salvate de ieri, fara un criteriu clar.

Un mesaj din partea unui italian aflat in carantina, intubat intr-un spital din Italia 

 

Comentezi ?