Home / Evenimente / Am primit niste optimism. O sa-mi ajunga minim o saptamana

Am primit niste optimism. O sa-mi ajunga minim o saptamana

De aproape 1 an jumatate de cand tot trecem printr-un rollercoaster emotional de vesti bune alternate de mizerii dinspre guvern si parlament, era nevoie de ceva care sa ne mai dea sperante ca va fi mai bine, ca inca mai sunt oameni care nu renunta asa usor si ca bula de oameni care se informeaza si nu stau cu capul plecat … se mareste usor-usor, schimband lucruril, obiceiuri si legi, rand pe rand, in ciuda piedicilor din jur.

Marti seara am ajuns la DoR Live: Antrenament pentru schimbare si am luat o portie zdravana de optimism, prin puterea exemplului celor de pe scena.

Am revazut povestea reinterpretata care a dus la crearea ong-ului “Daruieste viata“, care, printre alte proiecte esentiale din sanatate, au reusit ceea ce parea imposibil pentru cel mai mic pesimist: sa stranga donatii de aproximativ 12 milioane euro, pentru a construi, de la zero, PRIMUL SPITAL de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania. Enorm de mare impactul, pentru o echipa atat de mica, intr-o tara atat de saraca furata.

Am vazut si partea plina a paharului din care se tot strange venin, micile victorii din strada (Rosia Montana, OUG13) sau dinspre legislatie (legea partidelor care se pot infiinta cu minim 3 oameni, aplicarea directivelor europene referitoare la cuplurile de acelasi sex, oprirea unor proiecte nocive), am vazut exemple de oameni care s-au incapatanat sa ramana in Romania si sa-si faca upgrade la conditiile de trai, la educatie, la modul in care pot ajuta si empatiza cu alte persoane din categorii care n-au avut ba noroc, ba context favorabil, ba indeajuns de mult sprijin material.

Am vazut ca, in unele cazuri, e de ajuns ca o mana de oameni indeajuns de incapatanati, insistenti si bine intentionati, sa rezolve cate ceva din multimea de probleme din jurul nostru, daca sunt sprijiniti.

Multumesc pentru confirmarea asta, inca un motiv  sa continui donatiile catre RiseProjectFondulPentruDemocratie si MagicCamp.

In loc de selfie cu mine la eveniment, un link catre proiectul cartii Neinvinsii si un video cu Alex Stefanescu, care a facut senzatie si pe scena Teatrului National.

PS: super buna ideea cu biletele de iesit din bula!

Comentezi ?