Home / Chestii misto gasite pe net / Educatie prin ecologie. “Let’s Get Green!” ar trebui sa fie proiect strategic national, pe termen lung

Educatie prin ecologie. “Let’s Get Green!” ar trebui sa fie proiect strategic national, pe termen lung

Tocmai am terminat de citit cu atentie ce trebuie sa faca trio-ul format din scoala/liceu, parinti si copii, pentru a castiga unul din cele 9 premii in valoare totala de 64.250 euro. 

Cat de bun e timingul proiectului organizat de Let`s Do It, Romania! în parteneriat cu Kaufland România, in conditiile in care: 

Uite cum arata, pe scurt, un program coerent, gandit cu cap de catre niste profesionisti, care sa motiveze, implice si sa educe toti stakeholderii intr-un proces de lunga durata, cu impact in comunitate:

Inscrierile se fac pana pe 29 octombrie, pot fi inscrise maxim 420 unitati de invatamant.

Timp de 7 luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi implicată în acțiuni precum:

  1. Activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi;
  2. Cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu;
  3. Activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă);
  4. Campanie de colectare selectivă acasă;
  5. Acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative  etc. .

Pe lângă activitățile obișnuite de formare a elevilor, un element în premieră la nivel național va fi etapa de instruire a profesorilor în ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, pe de o parte, dar și responsabilizarea părinților. Aceștia vor colecta deșeurile acasă, pentru a le aduce apoi la școală, în vederea reciclării.

Informații complete vor putea fi accesate pe platforma letsgetgreen.ro și tot aici poate fi găsită harta națională a acțiunilor de voluntariat pentru mediu și punctajul obținut de școli.

Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare.  Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro.

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului.

“Let’s Get Green!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!”. În cele 3 ediții anterioare desfășurate în regiunea Dunării, au fost implicați peste 43 200 de elevi în activități de educație ecologică, 7150 părinți au luat parte la training-uri de educație ecologică, 17 000 de voluntari au strâns peste 34 500 de deșeuri în mai multe zile de curățenie.

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (sic) și Kaufland Romania.

Comentezi ?