Home / Diverse / Daca asa functioneaza un people metru TV, mai bine le aruncam pe toate

Daca asa functioneaza un people metru TV, mai bine le aruncam pe toate

Mi-a picat in feedly articolul asta despre cum se masoara audienta TV si cum functioneaza un people metru si am ramas cu gura cascata, vazand cat de rudimentar e mecanismul asta. 

In anul 2016, cu canale HD, transmisii digitale, fibra optica si 40% din populatie analfabeta functional , audientele tv se masoara cam asa:

 • din 100 de oameni, doar 17 sunt de acord sa primeasca acasa un people metru din asta, care arata ca un dvd player mai urat. 
 • people meterul se conecteaza la tv iar omul care se uita la tv trebuie sa-si inregistreze toti membrii familiei pe …. TELECOMANDA PEOPLE METER-ULUI, fiecare cu un buton. 
 • pasul 2: fiecare posesor de buton de telecomanda speciala trebuie sa-si declare varsta si sexul. Ba chiar si musafirii. 
 • de fiecare data cand deschizi tv-ul cu telecomanda normala, trebuie sa folosesti si telecomanda de people metru, ca sa ii spui cutiei cine esti, iar ea o sa te creada pe cuvant, chiar daca ai venit acasa beat si ai apasat pe numele nevestei. Oameni care abia gasesc telecomanda principala, trebuie sa stea cu 2 in mana, sa faca prezenta in camera. MANUAL. PE INCREDERE. Ca babele de la parter, care te urmaresc pe vizor, sa vada daca azi ai ajuns mai devreme acasa, daca stai pana dimineata sau mai pleci prin oras. 
 • de fiecare data cand mai intra cineva in camera si se uita la tv, trebuie sa-i “adaugi”, din telecomanda nr 2.  la fel cand pleaca din camera, trebuie sa-si scoti de la “contuar”. MANUAL. PE INCREDERE
 • daca pleaca toata familia din casa, trebuie sa apesi pe un buton separat, inainte sa inchizi usa. Dar stai, asta nu e tot! Exista un BUTON DE VACANTA!!!, pentru momentele cand pleci de acasa. 
 • La final, informatia este trimisa prin posta sau porumbel mesager fax catre Kantar Media, care foloseste serverele pe post de aeroterma pentru a masura audientele TV. Glumesc, vorba video-ului, totul se face automat, fara interventia utilizatorului.  Mai putin partea de audienta tv, care se face manual, pe incredere, fara verificare. 


Mda. Pare genul de dispozitiv in care putem sa avem foarte mare incredere. Unii nu-si gasesc o singura telecomanda aruncata prin casa, e bine ca exista oameni care stau cu 2 device-uri in mana, inregistreaza fluxul rudelor prin sufrageri si se uita la cutia colorata. 

Chiar pare un mod foarte stiintific, corect, exact si fara greseli. Vreau si eu vreo 3, sa le tin deschise toata ziua pe Mezzo, sa le dau statisticile peste cap. Promit ca o sa imi dau varsta reala. 

 

PS: propun si alte butoane si metode moderne de masurat audienta TV:

 • butonul “Ceplm”, atunci cand vii beat acasa si vezi dublu
 • butonul “familion”, cand e toata lumea in sufragerie si n-ai chef sa-i numeri
 • butonul “miserupe”, atunci cand televizorul e deschis, dar tu stai pe telefon/tableta
 • butonul “spersacrapi”, atunci cand apare ponta/dragnea/basescu/tariceanu/ghita si vrei sa-i faci ceva rau, dar parca n-ai arunca cu telecomanda in tv
 • people meterele noi sa fie dotate cu senzor audio, sa intrerupa contorizarea daca te aud cum sforai

1 comentariu

 1. Daca televiziunea in Romania e o gluma proasta de ce sa nu fie si sistemul de contabilizare al audientei la fel?

Comentezi ?