Home / Evenimente / Veni, vidi, VRaiste

Veni, vidi, VRaiste

Am venit cu un Uber plin de entuziasm sa vad primul film VR din Romania, care promitea o combinatie a 2 lucruri care-mi plac (VR si escape rooms), am plecat dezamagit.

De fapt, primul film 360 VR e doar un video de 17 minute la o calitate demna de VGA-ul din DOOM2, iar noul expirat e un grajd industrial in care mi-ar fi frica sa intru, daca as fi sudor sau lacatus mecanic. Practic, e ca si cum ai tranti o scena, 2 proiectoare si un dulap cu bautura intr-o hala ruginita si abandonata de ani de zile, dupa care ai atarna la intrare o tabla cu “deschis”. 

Revenind la filmul ESCAPE, initial am crezut ca tinerii actori (l-am recunoscut doar pe Paul Ipate) ajunsi intr-un escape room vorbesc o romana de balta cu prune in gura, dar de fapt era o engleza stalcita de calarashington, cu un ritm si naturalete care mi-au adus aminte de ce nu ma uit la filme romanesti facute pentru export. </ciorba>

Am renuntat sa ma uit pe la minutul 9 din cele 17, pentru ca:

  1. Nu se auzea mai nimic, cu tot cu castile lipite de urechi si sonorul dat la maxim. In continuare cred ca VR-ul este o experienta de incercat intr-un loc linistit, nu inghesuit intr-un garaj cu DJ pus pe butonat.
  2. De fiecare data cand incercam sa stau mai mult in directii opuse celei in care vorbeau personajele principale si sa profit din plin de 360, eram readus pe “calea cea buna”, desi eu aveam planuri de uitat pe pereti.
  3. Era mult prea cald, pentru ca minunatul expirat e doar o hala inchisa, cu geamuri sparte si design apocaliptic (a se citi cladire lasata in mod special in paragina, ca sa para vintage cool)
  4. Nu s-a intamplat nimic indeajuns de interesant incat sa vreau sa raman pana la final, sa aflu care e secretul “crimei” si unde este escape pointul.

vr

Vestile bune sunt ca tehnologia VR e la inceput iar asta poate fi un studiu de caz pentru cand se vor face filme 360 VR numai la calitate HD.

Iar cand chestia asta va sta intr-un muzeu al VR-ului,  oamenii se vor uita la ea ca la diafilme.

La final, poftiti un link de meci Real Madrid – Bayern Munchen in VR, vizionabil indiferent daca aveti ochelarii Samsung Gear sau cutia cartonata de la Grolsch.

Comentezi ?