Home / Evenimente / Am fost la expozitia de soldati chinezi de teracota

Am fost la expozitia de soldati chinezi de teracota

Conform planului “ce poti sa faci in Bucuresti de 1 mai“, ieri m-am dus la muzeu, sa vad armata de chinezi de teracota. Si a fost cam dezamagitor.  Marea expozitie e alcatuita din cateva oale vechi, 3 soldati chinezi si o iapa de lut. Si cam atat.

Descrierile de la fiecare exponat sunt foarte sumare si generale (1-2 paragrafe scurte), fara sa spuna prea mult despre povestea sau utilitatea piesei la care te uiti. Nu exista (sau nu am vazut noi) o persoana care sa indeplineasca un rol de ghid sau sa fie dispusa sa ofere mai multe detalii si informatii despre artefacte.

In schimb, la mini-magazinul din muzeu se gasesc cateva carti si brosuri despre colectia de statui si istoria armatei soldatilor de teracota.

Partile bune sunt ca poti sa faci poze/filmezi si ca in costul biletului de 27 de lei sunt incluse si intrarile la alte trei expozitii din cadrul muzeuui: “Tezaurul Istoric al Romaniei” , “Lapidarium – Copia Columnei lui Traian” si “Muzeul Filateliei”, care este cam ascuns, dupa un hol aflat pe langa iesirea din Muzeu.

Am facut cateva poze cu ce era mai important din expozitia soldatilor si din mini-tezaurul Romaniei. Partea cea mai importanta a tezaurului e in continuare la rusi, care s-au atasat prea mult de closca noastra cu puii de aur …

Poze facute cu Samsung Galaxy Camera

[nggallery id=41]

5 comentarii

  1. Și tu ai fost măi Auraș?După mine și Claudia Tocilă…
    Oricum eu am plătit 7 lei pentru bilet (cu tot cu filmat/pozat și vizitat cele două expoziții).

Comentezi ?