Home / Plimbari / Am facut un tur pe bicicleta al lacului Vacaresti

Am facut un tur pe bicicleta al lacului Vacaresti

Acum vreo luna am profitat de o zi cu mult timp liber, asa ca mi-am luat bicicleta si telefonul din dotare si m-am dus sa vad si eu care e treaba cu “Delta din Bucuresti”: lacul Vacaresti, aflat intre mall-ul Sun Plazza, hotelul Rin si blocurile  Asmita Garden.

Initial, am vrut sa pedalez si in interiorul lacului de acumulare, dar mi-ar fi fost cam greu sa ma cobor cu bicicleta pe acolo, printre fasiile de pamant moale si cele cateva balti din mijloc.
Asa ca mi-am zis sa fac turul pe bicicleta pe marginea lacului de acumulare (pana unde/daca voi putea) si poze la fiecare 2-300 de metri.

Inainte de poze, cateva impresii de pe drum:

Turul complet se poate face in mai putin de 40 de minute. Conform Runkeeper, eu am parcurs  3,15 mile ~ 5 kilometri in 44:37 minute, timp in care am facut poze si am stat putin de vorba cu cativa oameni din zona. Am inceput sa pedalez pe marginea lacului din zona Asmita/Mihai Bravu, spre Rin, apoi Sun Plazza, Calea Vacaresti, Splaiul Unirii si din nou la Asmita Gardens.

Zona dinspre Asmita Garden e mult mai curata decat cea din zona Sun Plazza, iar “drumul”, care de fapt e o carare putin batatorita, se transforma (incepand cu zona Sun Plazza) in teren accidentat, plin de gunoaie, buruieni, maracini si cativa maidanezi care au vrut sa-mi ureze “drum bun si fugi mai repede ca te musc”.

Am vazut cativa pescari de ocazie, cativa fotografi amatori, (probabil in cautare de  pasari) si cateva cocioabe in care se ingramadeau vreo 2-3 familii de rromi.

Faza zilei: vin inspre mine doi pusti mai “bronzati”, care se jucau prin zona. Cel mai mic ma intreaba:

“Nenea, pentru ce faceti poze? Mie sa nu-mi faceti poze, ca ne suparam!”

N-apuc sa ii raspund, ca vine replica de la celalalt pusti:

“Ei, cum pentru ce, pentru Facebook! Vreau eu o poza, cu hotelul in spate!”.

Dupa care pleaca amandoi spre una din cocioabele darapanate,  cu geamuri din celofan si acoperis dintr-o prelata, dar  fara acces la internet si Facebook …

Altceva care mi s-a parut ciudat, trist, dar tipic romanesc, au fost cele doua masini parcate in mijlocul “deltei”, flancate de traditionalul gratar si scaun-de-stat-la-soare.

Cred ca daca s-ar rezolva problemele administrative si disputele imobiliare legate de lacul Vacaresti, locul asta ar putea sa fie unul din cele mai frumoase locuri din Bucuresti, daca ar fi amenajat asa cum trebuie.

Ar fi doua lacuri micute, cu stuf, peste si ceva pasari, ar fi o zona destul de mare, pe unde te poti plimba linistit, ar fi o zona numai buna pentru picnic, volei, sau pur si simplu “stat pe iarba”.

Momentan e doar un camp cu buruieni si o balta.

[nggallery id=29]

Despre acelasi subiect:

O vedere din elicopter, deasupra lacului, de prin primavara

National Geografic: Delta dintre blocuri

Metropotam: I <3 Bucuresti: Delta din Bucuresti, cu vulpi, dihori, vidre si 90 de specii de pasari

Mediafax: Lacul Văcăreşti va fi declarat arie protejată

Pro TV: Exemplul Buenos Aires. Cum ar putea Delta din Bucuresti sa atraga 1 milion de turisti in fiecare an


si harta de pe Google Maps

4 comentarii

 1. ”Am inceput sa pedalez pe marginea lacului din zona Asmita/Mihai Bravu, spre Rin-Sun Plazza”

  daca pleci de la asmita, atunci Rin si Sun Plaza se afla pe directii aproape complet opuse, deci de la asmita puteai pleca fie spre Rin, fie spre Sun Plaza, in nici un caz spre Rin-Sun Plaza ;) :)

  • Hm, cred ca nu m-am facut eu inteles. Am facut un cerc complet :P
   Am mers pe marginea lacului de acumulare, e destul loc pentru pedalat.
   Asmita->Vitan/piata Autovit->Rin Hotel->zona din spatele Sun Plazza->zona paralela cu Calea Vacaresti->prin buruienile din zona paralela cu Spaiul Unirii->inapoi langa Asmita Gardens :)

 2. Am scris si eu despre zona asta (http://hai-la-bord.blogspot.ro/2012/04/lacul-vacaresti-delta-din-bucuresti.html), doar e la 5 minute de casa;) Eu am prins biciclisti si in balta, dar conteaza de bicicleta ai si cat de groase sunt cauciurile. Cioburi sunt peste tot.

Comentezi ?