Home / Diverse / Am jucat Game of Thrones – the boardgame

Am jucat Game of Thrones – the boardgame

game-of-thrones-the-boardgame

Boardgame-ul “Game of Thrones” seamana destul de mult cu serialul (pe care abia il astept sa reinceapa din primavara asta): aceleasi tinuturi dispuse pe harta celor 7 regate, aceleasi lupte pentru putere, influenta si resurse, aceleasi aliante subrede si nesigure, la fel de multe intrigi, incercari de diplomatie si posibilitati de dezvoltare a actiunii.

Billy ii zice “Risk 3.0”. Eu n-as putea sa-l compar cu alt boardgame decat cu (inca) preferatul meu, RISK. Nu e la fel de amuzant si imprevizibil, dar parca e la fel de “stresant” si parca mai captivant decat Risk-ul. Tot cu soldatei (tot 3-4 tipuri de piese, cam urate si simplist conturate) si armate, tot cu razboaie pentru cucerirea lumii in pasi mici, fara zaruri si interventia norocului, fara continente, fara avioane, dar cu nave care pot facilita transportul si atacul trupelor dintr-un teritoriu in altul, chiar daca acestea nu sunt adiacente. 

Am jucat aseara pentru prima oara Game of Thrones si mi-a placut la nebunie. Mai ales ca am si castigat :)

Am ciulit urechile la indicatiile colegilor de joc, am facut aliantele care mi-au asigurat linistea la hotare si am crescut usor-usor. Am profitat de razboaiele celorlalti si am avansat incet-incet, o data cu restul jucatorilor. Cand s-a ajuns la 5 castele (castiga primul care ajunge sa detina 7 castele), am asteptat linistit momentul potrivit sa dau lovitura finala sau ca macar o sa raman in continuare aproape de locul intai. Cand s-a ivit ocazia, am cucerit rapid castelul numarul 6 si m-am asigurat ca nimeni nu va mai putea sa ma impiedice sa iau si castelul numarul 7 tura viitoare.

Primul joc, prima victorie. Probabil norocul incepatorului si greseala lor ca m-au lasat in pace prea mult timp :))

Daca te intereseaza genul asta de jocuri de societate, il gasesti de cumparat la Red Goblin, Lex Shop, Taraba de Jocuri sau de jucat, cumparat si/sau imprumutat la Ceainaria Tabiet. Pretul e in jur de 230-250 de RON.

Eu stiu ce-mi cumpar in ianuarie :) L-am cumparat deja :)

Citeste si asta

Ghid ilustrat pentru 456 morti din “Game of Thrones”

Un proiect web excelent implementat pentru cei de la Washington Post, sub forma de infografic interactiv …

12 comentarii

 1. pacat ca n-ai asteptat varianta in limba romana :)

  • De ce sa astept ? Stiu engleza, n-a fost o problema :P

   • am cel mai bun exemplu cu Dominion. L-am jucat in engleza de am tocit cartile, dar dupa ce a aparut varianta in limba romana parca nu m-as intoarce la cea in engleza, e mult mai natural sa zic “folosesc o vrajitoare sa-ti dau un blestem” decat “joc o witch si iei un curse” :) evident, jocul e identic, dar parca nu mai suna nimic fortat

   • unde ai gasit varianta in romana ? si mai exact ce varianta ai cumparat ca am vazut ca sunt multe feluri de carti joc nu inteleg

   • Boardgame-ul l-am luat de la RedGoblin. Acum e de vanzare, nu prea mai am timp sa-l joc. E boardgame-ul, nu jocul de carti

   • Lady, Urzeala Tronurilor jocul pe tabla sau jocul de carti se gasesc in mai toate magazinele de boardgames de la noi (variantele in limba romana cam peste tot, variantele in engleza doar intr-o parte din ele)

Comentezi ?